Rețetă de borș rusesc. Un preparat pentru post
Publicat pe 31.03.2022 la 23:50 Actualizat pe 31.03.2022 la 23:50
Știm cât de greu este să stai departe de bunătăți pe perioada postului. Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm o rețetă minunată de borș rusesc. Acest preparat îți va aduce aminte de ciorba pe care o făcea bunica de fiecare dată când mergeai la ea în vizită. Iată cât de ușor o poți prepara!
- Rețetă de borș rusesc
- Un preparat pentru post
Mănânci mereu borș cu carne, iar acum nu ști ce să pregătești ca să înlocuiască pofta de carne sau lactate? Această rețetă de borș rusesc te va impresiona, nici nu-ți vei da seama că lipsește carnea. Te vei îndrăgosti de ea, încât de acum, doar așa vei prepara borșul. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-1 legătură leuştean
-1 legătură mărar
-1 legătură pătrunjel
-100 ml ulei
-1 fir praz
-2 cepe
-2-3 roşii
-2 ardei graşi
-1 conopidă
-100 g mazăre
-250 g fasole verde
-1 păstârnac
-1 rădăcină pătrunjel
-1 dovlecel
-2 morcovi
-2 cartofi
-borş
-1.5 litri apă
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se curăţă zarzavatul, se spală, se taie mărunt.
Se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa şi, când capătă o nuanţă aurie, se adaugă treptat morcovul, fasolea, mazărea, ardeii, conopida, păstârnacul, dovlecelul, cartofii şi se lasă să se înăbuşe.
Când zarzavaturile sunt bine pătrunse, se sărează şi se condimentează după gust, se adaugă apa caldă şi se lasă la clocotit, până totul este fiert.
Borșul se toarnă la sfârșit, odată cu roşiile curăţate de pieliţe şi tocate mărunt.
După ce dă în clocot, se adaugă verdeţurile tocate mărunt. Se acoperă oala şi lasă să se răcorească.
Se poate servi cald, dres cu smântână, sau rece, ca atare.
Citește și: Rețetă de ciorbă de fasole de post. Care este secretul măicuțelor de la Mănăstirea Prislop