Rețetă de brioșe cu ciocolată și cafea. Desert delicios și rapid
Publicat pe 19.09.2023 la 08:41 Actualizat pe 19.09.2023 la 08:41
Dacă ești în căutarea unui desert delicios, rețeta de brioșe cu ciocolată și cafea poate fi alegerea potrivită pentru tine. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare. Un preparat rapid și gustos.
- Rețetă de brioșe cu ciocolată și cafea
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să pregătești și tu, la tine acasă, această rețetă delicioasă de brioșe cu ciocolată și cafea.
Rețetă de brioșe cu ciocolată și cafea
Ingrediente
- o linguriță cafea
- 90 ml ulei
- 300 ml lapte
- 150 g ciocolată neagră
- 300 g făină
- 80 g cacao
- o linguriță praf de copt
- o linguriță bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- trei ouă
- 200 g zahăr
- o linguriță extract de vanilie
Ingrediente pentru decor
- 30 g zahăr pudră
- bomboane
- 230 ml smântână pentru frișcă
Mod de preparare
Aprindem cuptorul și îl setăm la o temperatură de 180 de grade Celsius, pregătindu-ne astfel pentru următorul pas al rețetei.
Luăm un bol curat și în acesta cerem făina, praful de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de sare. Amestecăm puțin aceste ingrediente și apoi lăsăm bolul deoparte.
Într-un alt bol separat, mixăm ouăle împreună cu zahărul până când acestea își dublează volumul și devin spumoase. La spuma rezultată adăugăm uleiul, vanilia, cafeaua și laptele, continuând să mixăm până obținem o compoziție omogenă.
În compoziția de galbenușuri, incorporăm treptat ingredientele uscate și amestecăm ușor până când obținem un aluat omogen. În acest moment, putem opri mixerul și vom trece la următorul pas, folosind o spatulă pentru a amesteca ciocolata tocată în aluatul obținut. Amestecăm bine cu mișcări delicate.
Suntem acum gata să pregătim brioșele cu ciocolată și cafea pentru cuptor.
Pentru a pregăti tava pentru brioșe, așezăm hârtiu special în fiecare formă.
Umplem fiecare formă cu aluat, având grijă să nu umplem complet, ci doar până la aproximativ 3/4 din capacitatea formei. Este extrem de important să respectăm acest sfat, deoarece dacă umplem excesiv, aluatul se va scurge în cuptor și muffinsurile noastre nu vor avea o formă frumoasă.
După ce am distribuit întregul aluat în formele pregătite, introducem tava în cuptorul preîncălzit și o lăsăm să se coacă pentru aproximativ 20 de minute. Pentru a verifica dacă sunt gata, putem folosi testul scobitorii.
Citește și: Rețetă delicioasă de fursecuri din 3 ingrediente! Desert fără ouă, făină sau unt