Rețeta de brioșe cu dovleac. Desertul este gata în 15 minute
Publicat pe 22.08.2022 la 21:25 Actualizat pe 22.08.2022 la 21:25
Brioșele nu reprezintă doar un decor pe orice masă de sărbătoare, ci și un desert excelent, ușor de preparat, pentru un dulce de zi cu zi. Brioșele sunt niște prăjiturele, pe care se așează frumos diverse creme și ornamente.
150 g zahăr;
100 g unt;
2 ouă;
150 g iaurt;
1 plic praf de copt;
1 plic zahăr vanilinat;
1 linguriță scorțișoară ;
1 praf de sare.
Mod de preparare
Primul pas este să încălzim cuptorul la 175 grade C.
Spălăm bine dovleacul, îl curățăm și îl dăm pe răzătoarea mare. Apoi, îl amestecăm cu 100 g de zahăr.
Punem toată compoziția pe foc și o lăsăm să fiarbă până când tot sucul lăsat scade. După ce obținem consistența unui gem, peste el, adăugăm scorțișoara și zahărul vanilat. Amestecăm totul și lăsăm să se răcească.
Într-un bol batem untul la temperatura camerei cu restul de zahăr până obținem o crema pufoasă. După care, adăugăm pe rând ouăle.
Turnăm făina, pe care o amestecăm cu sarea și praful de copt. Luăm compoziția de dovleac și o batem bine, până încorporam tot iaurtul.
După ce am obținut un aluat precum o cremă consistentă, punem hârtie specială pentru copt în tava de brioșe și le umplem 3 sferturi cu compoziția obținută.
Le dăm la cuptor pentru 20-25 de minute.
După preferințe, acestea pot fi decorate cu orice tip de topping.