Rețetă de brioșe cu pui. O idee simplă de aperitiv sau gustare
![Bianca Cimpoi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/bianca-cimpoi-1667898384.jpg)
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 10.02.2025 la 08:59
Actualizat pe 10.02.2025 la 08:59
Brioșele pot fi atât dulci, cât și sărate și pot reprezenta o idee simplă de aperitiv sau gustare. Una dintre variantele cele mai cunoscute de brioșe sărate este cea cu carne de pui și legume.
![Brioșe cu pui, o rețetă simplă de aperitiv sau gustare briose](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2025%2F2%2F10%2F346532%2Fprofimedia0014136544.jpg&w=1200)
Brioșe cu pui, o rețetă simplă de aperitiv sau gustare
Profimediaimages
- Rețetă de brioșe cu pui
- O idee simplă de aperitiv sau gustare
Brioșele se fac rapid și pot fi pregătite atât cu fructe sau cu carne și legume ori cașcaval. Pentru a obține brioșe pufoase, este bine să scoți din timp ingredientele de la frigider pentru a fi la temperatura camerei. Este bine să adaugi și o sursă de grăsime, așa că nu uita să pui și unt sau puțin ulei.
Rețetă de brioșe cu pui
Ingrediente:
- pui fiert și mărunțit
- jumătate de morcov tocat
- mazăre
- porumb
- o ceapă mică tocată
- unt
- făină
- smântână
- sare
- piper
- foietaj sau aluatul pregătit în casă
- ou
Mod de preparare:
Dacă pregătești aluatul în casă, se bat mai întâi ouăle cu un tel. Se adaugă smântâna și se amestecă bine din nou. Se pune și praf de copt și apoi făina. Se amestecă iar, iar la final compoziția ar trebui să fie omogenă. Dacă observi că aluatul este prea gros, este indicat să adaugi lapte.
În schimb, dacă folosești un pachet de foietaj, pentru început, se pregătește umplutura. Se topește untul într-o tigaie, iar mai apoi se adaugă ceapa. Trebuie lăsată să se înmoaie câteva minute, iar mai apoi se adaugă făina, smântâna, morcovii, mazărea și porumbul.
Amestecul trebuie lăsat pe foc în jur de cinci minute, iar mai apoi se pune și puiul. Se adaugă sare și piper. Între timp, se pregătește aluatul, astfel că se întinde foietajul și trebuie tăiat în cercuri. Fiecare cerc de aluat trebuie pus în forme și trebuie apăsat ușor. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, ca mai apoi să se pună amestecul în forme.
După ce brioșele sunt umplute, se bate un ou și se adaugă deasupra. Brioșele trebuie lăsate la cuptor în jur de 20 - 25 de minute. După ce se scot de la cuptor, trebuie lăsate puțin să se răcească și mai apoi servite.
Citește și: Cum să prepari cea mai simplă tocăniță de ceapă. O rețetă mai ușoară nici că există