Rețetă de budincă cu praz și spanac. Preparatul de sezon ce nu ar trebui să lipsească din listă
Publicat pe 24.04.2023 la 07:49 Actualizat pe 24.04.2023 la 07:49
A venit sezonul cald. De aceea, cele mai multe dintre gospodine încearcă să lase preparatele ce conțin multe grăsimi pentru la iarnă, astfel, încercând să caute pe internet cele mai de sezon preparate. Printre acestea este și cazul rețetei de budincă cu praz și spanac. Acest preparat, ușor de pregătit îi va încântă până și pe cei mai pretențioși oaspeți.
- Rețetă de budincă cu praz și spanac
- Preparatul de sezon ce nu ar trebui să lipsească din listă
Budinca cu praz și spanac este un preparat simplu, dar sofisticat în același timp. Acest preparat este unul de sezon, dar, mai mult decât atât, este o mâncare destul de sănătoasă.
Și spunem acest lucru pentru că, pe lângă gama completă de minerale și vitamine esențiale, spanacul are calități superioare antioxidante, iar consumul reglează o serie de procese interne, de la curățarea sângelui la reducerea anemiei, la detoxifiere și la întărirea imunității.
Un alt detaliu este că, un consum echilibrat de spanac crește vitalitatea, combate oboseala și îmbunătățește calitatea sângelui. Spanacul este o sursă excelență de vitamina K, vitamina A, vitamina C, vitamina B, acid folic, dar și de magneziu, fier și mangan.
Rețetă de budincă cu praz și spanac
Ingrediente
- 2 fire medii de praz;
- 4 linguri smântână grasă;
- 200 g spanac proaspăt sau congelat;
- 150 g șuncă presată sau cubulețe de bacon;
- 3 linguri cașcaval ras sau brânză sărată;
- 20 g unt;
- 4 ouă;
- 2 linguri făină;
- sare.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faceți pentru a prepara budinca cu praz și spanac este să luați prazul și să îndepărtați partea cea verde, iar partea albă și cea verde-deschis să le tocați rondele subțiri, pe care să le fierbeți în apă cu sare împreună cu spanacul. După acest proces, ele trebuie să fie scurse foarte bine.
Separat, într-un bol, bateți gălbenușurile cu smântâna și 2 linguri de cașcaval sau de brânză, adăugați albușurile bătute spumă, șunca tăiată mărunt sau cubulețele de bacon și făina, și amestecați bine toate ingredientele până devine o compoziție omogenă.
După care, turnați amestecul într-o formă rotundă unsă cu unt și presărați deasupra cașcavalul sau brânza rămasă. Se lasă totul la cuptor aproximativ 40 de minute, până se rumenește. Acest preparat se poate servi atât fierbinte, cât și rece.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de plăcintă cu spanac de post. Un preparat delicios și plin de vitamine