Rețetă de ceafă de porc cu ceapă, pere și portocale. Preparatul cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi
Publicat pe 25.09.2023 la 08:27 Actualizat pe 25.09.2023 la 13:26
Dacă ai rămas în pană de idei și nu mai știi ce să gătești în această perioadă a anului, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru ceafa de porc cu ceapă, pere și portocale. Este un preparat cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de ceafă de porc cu ceapă, pere și portocale
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de ceafă de porc cu ceapă, pere și portocale este delicioasă și ar trebui să o încerci și tu măcar o dată. Cu toate că ai nevoie de mai multe ingrediente pentru acest preparat, gustul te va surprinde. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o delicatesă!
Rețetă de ceafă de porc cu ceapă, pere și portocale
Ingrediente:
-carne de porc
-2 kg de ceafă de porc
-2 cepe mari
-80 gr de muștar
-4 linguri de dulceață de portocale
-piper
-sare
-3 linguri de unt
-3 pere
-o portocală
-2 fire de salvie
-4 fire de cimbru
Pentru sos:
-150 ml de vin alb sec
-2 lingurițe de frunze de salvie
-250 ml de zeamă de supă de pui
-4 linguri de unt
-piper
-sare
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la temperatura de 190 de grade. Jumătate de ceapă cu muștar, unt, condimente și dulceață se pasează într-un robot de bucătărie sau într-un blender. Într-o tavă de cuptor se pune carnea de porc și se unge cu amestecul pregătit în blender sau în robotul de bucătărie.
În jurul cărnii se presară ceapa, perele, portocale tăiate, dar și ierburi. Se bagă în cuptor pentru aproximativ 20 de minute. După cele 20 de minute redu focul la temperatura de 180 de grade și lasă friptura acolo timp de o oră și jumătate sau până vezi că intră cuțitul ușor în ea.
După tot acest timp scoate friptura din cuptor și las-o la răcit aproximativ 20 de minute, apoi o poți felia. Scoate din tavă ierburile și portocalele, apoi scurge sosul într-o tigaie. Pune vin și lasă la foc mic, apoi adaugă supa de pui și frunzele de salvie. Lasă totul la fiert în tigaia acoperită până în momentul în care sosul se reduce la jumătate.
Mai redu puțin intensitatea focului și pune unt. Amestecă până se topește și condimentează. Pune sos în farfurie, o felie de carne și servește această delicatesă. Poți pune și cartofi în tavă dacă dorești, apoi să servești acest preparat ca atare. Poftă bună!
Citește și: Rețeta lui Florin Dumitrescu pentru orez cu lapte și sos de caramel. Cum să faci un desert special