Rețeta lui Florin Dumitrescu pentru orez cu lapte și sos de caramel. Cum să faci un desert special
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 24.09.2023 la 16:12
Actualizat pe 24.09.2023 la 16:12
Florin Dumitrescu a pregătit o rețetă specială. Orezul cu lapte și sos de caramel ne aduce aminte de copilăria, iar varianta reinterpretată va oferi un gust delicios, fiind perfect pentru toată familia.
- Rețeta lui Florin Dumitrescu pentru orez cu lapte și sos de caramel
- Cum să faci un desert special
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai simpatici bucătari din România iar, de-a lungul timpului, a oferit numeroase sfaturi pentru gospodine. De data aceasta, el a prezentat o rețetă de orez cu lapte și sos de caramel. Rezultatul este unul delicios și este preparat pas cu pas.
Cum se prepară orezul cu lapte și caramel
Orezul cu lapte ne amintește de copilărie, iar mulți dintre noi suntem nostalgici cu privire la acele vremuri. În acest fel, rețeta făcută de Florin Dumitrescu este perfectă atât pentru cei mici , cât și pentru cei mari și este delicioasă.
Juratul de la Chefi la cuțite servește orezul cu lapte împreună cu fructe și adaugă sosul de caramel. Prima dată se pune laptele la fiert, se adaugă zahărul și cele două batoane de vanilie, apoi ne ocupăm de fructele, care se vor pune pe frigărui.
Cum se prepară sosul de caramel
Pe lângă frigăruile de fructe, se prepară și sosul de caramel. Ele se vor pune în tigaie pentru a se carameliza, apoi ne ocupăm de sos. Avem nevoie de 4 linguri de zahăr pe care îl lăsăm să se topească, coniac, smântână de gătit și unt. Procesul de gătire este foarte scurt și durează câteva minute.
CITEȘTE ȘI: Secretul lui Sorin Bontea pentru un burger ca la carte. Preparatul care îți depășește cu mult așteptările