Secretul lui Sorin Bontea pentru un burger ca la carte. Preparatul care îți depășește cu mult așteptările
Publicat pe 29.06.2023 la 14:30 Actualizat pe 29.06.2023 la 14:30
Pe Sorin Bontea nu trebuie să îl mai prezentăm. Este deja cunoscut faptul că acesta este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România. Acum, juratul de la "Chefi la cuțite" a dat deoparte fine dining-ul și a dezvăluit secretul pe care îl folosește în prepararea unui burger care te va face să te lingi pe degete.
- Sorin Bontea, de la fine dining la fast-food
- Secretul pentru un burger care te face să te lingi pe degete
Sorin Bontea este un adevărat maestru bucătar. Bucătarul în vârstă de 53 de ani este extrem de apreciat și o personalitate în peisajul mediatic din România. Cunoscut rolurile asale în emisiunile Chefi la Cuțite și Asia Express România, acesta a reușit să dea lovitura în bucătărie datorită talentului său.
Mai mult decât atât, Sorin Bontea și-a început cariera de bucătar la vârsta de 16 ani și a lucrat în cele mai bune restaurante din București.
Secretul lui Sorin Bontea pentru un burger ca la restaurant
Chef Sorin Bontea este, în prezent, unul dintre cei trei jurați ai show-lui culinar de gătit "Chefi la cuțite", emisiune difuzată la Antena 1. Bucătarul apreciat de milioane de pasionați de gătit a dezvăluit rețeta secretă pentru un burger ca la restaurant.
Ingredientele
- 1 kg carne de vită;
- muștar;
- dulceață de smochine;
- sos barbeque;
- ketchup;
- baby spanac;
- brânză de capră;
- ulei de măsline;
- ceapă crocantă.
Mod de preparare
Secretul pentru un burger ca la carte constă în modul în care este preparată carnea, susține bucătarul de la Antena 1. Mai mult decât atât, cheful a mai precizat că, pentru a obține gustul acela delicios, care să se combine perfect cu celelalte ingrediente din burger.
„M-am gândit să vă propun o rețetă de burger, iar mie îmi place să fac carnea singur. Prima dată mă apuc să toc carnea. Când este gata, o amestec cu piper, sare, o linguriță de muștar și trei linguri de ketchup și 2-3 lingurițe ulei de măsline. Ideea este că trebuie amestecată bine, ca să se amestece totul, după care trebuie gustată. Când carnea este gata, mă apuc să formez burgerii cu o presă.”, a explicat Sorin Bontea în filmulețul de pe Youtube.
Ei bine, din momentul în care carnea a fost preparată corect, urmează mai multe etape cu ajutorul cărora vei "asambla" burgerul așa cum este normal, astfel alimentele din compoziție sa se îmbine perfect.
”Acum o să pun burgerii în folie de plastic și îi las în frigider aproximativ o oră, pentru a căpăta gust și să se întărească carnea. Este timpul să gătesc burgerii pe grătar, arată foarte frumos, trebuie să rămână suculenți. În acest timp, pun și cartofii wedges la prăjit. Când burgerii sunt gata, pun și chiflele pe grătar, doar să le dau culoare. Punem sos barbeque, baby spanac, cărnița, sos, brânză de capră, dulceață de smochine, în care am pus peperoncino, ceapă crocantă, mai multă, așa îmi place, felia de pâine deasupra și acesta este burgerul.”, a explicat Bontea, în stil caracteristic, modul în care se obține cel mai bun burger, în opinia lui.
CITEȘTE ȘI: Rețeta de burgeri a lui chef Cătălin Scărlătescu. E foarte gustoasă și se face ușor