Rețeta de burgeri a lui chef Cătălin Scărlătescu. E foarte gustoasă și se face ușor
Publicat pe 25.01.2022 la 17:24 Actualizat pe 25.01.2022 la 17:33
Ei bine, nu sunt puțini cei care trec pe lângă fastfood-uri și sunt tentați să cumpere un burger, însă care apoi renunță la această idee știind că este o mâncare nesănătoasă și cu un mare surplus caloric. Chef Cătălin Scărlătesc a venit în ajutor, cu o rețetă de burger făcut chiar la tine în bucătărie, fără ingrediente bogate în grăsimi. Iată cum se prepară și cum să îi surprinzi pe cei dragi!
- Rețeta de burgeri a lui Cătălin Scărlătescu
- Cum se prepară pas cu pas
Dacă te-ai săturat să stai să gătești cu orele, însă vrei cu adevărat să își surprinzi familia sau musafirii, ești pe site-ul potrivit, căci nimic nu se potrivește mai bine decât un burger, făcut în propria ta bucătărie.
Rețeta de burgeri a lui Cătălin Scărlatescu este foarte simplă
Așa cum ne-a obișnuit, chef Cătălin Scărlătescu împărtășește deseori propriile rețete, fie el pentru preparate culinare sau deserturi. Ei bine, dacă până acum ne-a oferit diverse rețete tradiționale, acum ne învață pas cu pas cum să preparăm prorpriul burger acasă.
Ingrediente:
- carne tocată
- sare și piper boabe
- ketchup
- muștar
- roșii
- salată verde
- castraveți murați
- cașcaval
- chifle cu semințe
Mod de preparare:
În funcție de câți burgeri doriți, cantitatea e carne crește, astfel că primul pas îl constituie amestecarea cu cu piper zdrobit și sare. După acest pas, carnea condimentată se ține la frigider 1 oră și 30 de min.
După acest timp, se formează chiftelele pentru burger și se pun la preparat pe grătarul încins. Când carnea își schimbă culoarea până pe la jumătate, se întoarce pe partea cealaltă și se lasă până când este pătrunsă în totalitate.
Înainte de a lua chiftelele de pe grătar, se așază peste ele feliile de cașcaval și se lasă să se gratineze ușor. Cu toate celelalte ngredientele pregătite, adică: chiftelele preparate, chiflele secționate, roșiile feliate, ceapa feliată, castraveții feliați, salata verde spălată, trecem la asamblarea deliciosului burger.
Pe prima partea a chiflei întindem muștar, apoi venim cu chifteaua gratinată cu cașcaval, așezăm feliile de roșii, de castraveți și de ceapă, punem ketchup și acoperim totul cu cealaltă jumătate de chiflă.
Se poate consuma imediat, iar dacă doriți să păstrați pentru mai târziu, se bagaă în caserole pentru a se păstra la fel de proaspăt și bun ca în momentul în care a fost preparat.
Chef Cătălin Scărlătescu împărtășește rețetele sale cu fanii
Ei bine, nu este prima dată când Chef Cătălin Scărlătesc împărtășește rețetele lui cu marea comunitate de fani de care se bucură în mediul online. Dacă acum ne-a arătat și explicat cum se face un burger în propria bucătărie, cu ceva timp în urmă a venit cu o rețetă pentru un desert care îți răsfață papilele gustative.
Este vorba despre nelipsitul cozonac, care a fost preparatul minune de pe masa de Crăciun și Revelion, la fel cum o să fie și în câteva luni de Paște. Bineînțeles, asta nu le oprește pe gospodine să-l gătească chiar weekend-ul acesta familiei, alături de burgeri.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de ramen cu carne de rață! Preparatul cu care Cătălin Scărlătescu a câștigat la Chefi la cuțite