Rețetă de chec cu spanac. Preparatul de primăvară sănătos și foarte ușor de gătit
Publicat pe 11.05.2023 la 08:23 Actualizat pe 11.05.2023 la 08:23
Checul este una dintre cele mai apreciate prăjituri. Această prăjitură este realizată dintr-o compoziție obținută prin simpla amestecare a ingredientelor (făină, unt, ouă, zahăr, praf de copt), coaptă de obicei într-o formă dreptunghiulară. Însă, checul poate fi simplu sau cu adaos de cacao, fructe confiate, stafide, nuci sau rahat sau chiar cu spanac, exact că în rețeta pe care v-am propus-o astăzi. Cum prepari cel mai bun chec cu spanac.
- Rețetă de chec cu spanac
- Preparatul de primăvară sănătos și foarte ușor de gătit
Spanacul este una dintre legumele vedetă ale primăverii. Chiar dacă este ieftin, trebuie să știi că frunzele acestei legume sunt foarte sănătoase, fiind bogate în vitamine dar și minerale.
Cu ajutorul spanacului poți prepara o mulțime de feluri de mâncare, dar și un chec delicios cu care îi vei da pe spate pe invitați.
Rețetă de chec cu spanac
Ingrediente
- 500g spanac proaspăt;
- 200g brânză feta;
- 1 legătură mărar;
- 150g făină;
- 1 plic praf de copt;
- 3 ouă;
- 120 ml lapte;
- 80 ml ulei de măsline extravirgin;
- 50g unt;
- sare;
- piper;
- 1 linguriță oregano.
Mod de preparare
Pentru a pregăti această rețetă de chec cu spanac trebuie să ai la îndemână toate ingredientele menționate.
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli foarte bine spanacul și să îl opărești în apa clocotită timp de câteva secunde. Apoi, trebuie să îl scurgi foarte bine și îl poți lăsa la răcit. Următorul pas este să toci, însă nu prea mărunt, frunzele de spanac.
După aceea, într-o tigaie topește untul și adaugă spanacul cu puțină sare și piper. Călește totul foarte bine până când spanacul se înmoaie, apoi lasă-l să se răcească.
Separat, într-un alt bol pentru mixer adaugă făina și praful de copt. Apoi, încorporează ouăle, pe rând, apoi uleiul și laptele. Nu în ultimul rând, adaugă și brânza sfaramitata bine, spanacul și mărarul tocat mărunt.
Apoi, amestecă foarte bine ingredientele și adaugă, după gust, sare, piper și oregano. După care, toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă checul la copt la foc mediu timp de 60-70 de minute.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de chec cu smochine. Un desert delicios și ușor de preparat