Rețetă de chec „Zi și noapte”. Un preparat cu adevărat delicios
Publicat pe 23.04.2022 la 23:49 Actualizat pe 23.04.2022 la 23:49
Nu ști ce să mai pregătești pentru o masă în familie? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de chec „Zi și noapte”. Este un preparat cu adevărat delicios, care va surprinde și cel mai pretențios prieten pe care îl ai.
- Rețetă de chec „Zi și noapte”
- Un preparat delicios pentru cei dragi
Rețeta de chec „Zi și noapte” este un preparat gustos, pentru toți cei dragi. Acest preparat se pregătește rapid, iar gustul lui te va da pe spate. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preprare!
Ingrediente:
-8 linguri de zahăr
-coaja de la o portocală sau de la o lămâie
-1 linguriță de extract de vanilie
-2 linguri de cacao
Pentru cremă:
-6 gălbenușuri de ou
-6 linguri de zahăr
-500 ml de lapte
-30 gr de făină
-30 gr de amidon
-150 ml de frișcă
-1 lingură de extract de vanilie
-8 linguri de făină
-8 ouă
Mod de preparare:
Separați ouăle, apoi bateți albușurile cu zahărul până când acestea se întăresc, iar gălbenușurile se freacă până se albesc. Adăugați coaja de citrice și extractul de vanilie în crema de gălbenușuri, apoi încorporați totul în albușul bătut și amestecați ușor. Spre final adăugați făina și amestecați cu grijă. Jumătate din aluat se toarnă într-o tavă cu folie de copt, iar cealaltă parte se amestecă cu pudra de cacao și turnați într-o altă tavă. Coaceți împreună cele două platuri pentru aproximativ 20-25 de minute. Blaturile se lasă la răcit, apoi se taie fâșii de 2 cm și se așează câte una din fiecare, pe culori. Fâșiile se lipesc între ele cu crema de vanilie.
Pentru crema de vanilie se freacă gălbenușurile cu zahăr până când se albesc, apoi adăugați făina și amidonul până obțineți o cremă groasă. Turnați încet, amestecând infontinuu laptele fiert cu vanilia. Puneți pe foc până se îngroașă, apoi lăsați la răcit și amestecați bine frișca bătută. Checul se îmbracă în frișcă și se servește cu înghețată după aproximativ 5-6 ore.
Citește și: Crumble cu mix de fructe de pădure. Rețeta perfectă pentru mesele în familie