Rețetă de cheesecake cu piersici. Desertul delicios specific sezonului de vară
Publicat pe 26.05.2023 la 09:01 Actualizat pe 26.05.2023 la 12:01
Te gândești să pregătești o rețetă de desert însă nu îți vine în minte niciun preparat care să nu necesite prea mult timp în bucătărie? Ei bine, o rețetă de cheesecake de piersici reprezintă o adevărata delicatesă, care se poate prepară destul de ușor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a prepara acest desert.
- Rețetă de cheesecake cu piersici
- Un desertul delicios cu care ii vei da pe spate pe cei dragi
Cheesecake-ul este una dintre ceke mai populare rețete de desert din întreaga lume. Aceasta a devenit extrem de cunoscută în ultimul timp, asta datorită blatului de biscuiți acoperit de o cremă fină de brânză peste care poți adăugă o mulțime de sortimente de dulceață.
Rețetă de cheesecake cu piersici
În rândurile următoare o să aflați cum se prepară rețeta de cheesecake cu piersici. Acest desert este la fel de bun precum cheesecake-ul fără coacere cu dulceață de afine.
Ingrediente
- 225 g de biscuiți digestivi;
- 75 g de unt topit;
- 600 g de brânză de vaci;
- 200 g de zahăr;
- 3 ouă;
- 1 linguriță de extract de vanilie;
- 200 g de smântână lichidă;
- 1 piersică mare, decojită și tăiată în felii subțiri;
- 2 linguri de zahăr brun.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de cheesecake cu piersici, în primul și-n primul rând, trebuie să preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius.
Apoi, în timp ce cuptorul se încălzește, pregătiți o tavă pentru copt de 23 de cm. Separat, pisați 225 de grame de biscuiți digestivi într-un mixer sau într-o pungă, folosind un sucitor, până când aceștia sunt fărâmițați în mod uniform și adăugați 75 de grame de unt topit și amestecați până când biscuiții sunt bine acoperiți.
Următorul pas este să turnați amestecul de biscuiți în formă pregătită și apăsați-l în mod uniform cu ajutorul unei lingurițe. Imediat după, sigilați și nivelați suprafața cu ajutorul unei mâini și puneți forma în cuptor și coaceți timp de 10 minute. Apoi, scoateți formă din cuptor și lăsați-o să se răcească.
După care, într-un bol mare, bateți 600 de grame de brânza de vaci până când devine cremoasă. Adăugați 200 de grame de zahăr și mixați până se combină în mod uniform. Bateți, mai apoi, 3 ouă, unul câte unul, până când se amestecă bine cu brânza de vaci.
Următorul lucru pe care îl aveți de făcut pentru această rețetă de desert este să adăugați o linguriță de extract de vanilie și 200 de grame de smântână lichidă și amestecați până când mixul ajunge la o consistență ușor cremoasă.
Apoi, puteți să turnați compoziția de brânză de vaci peste crusta de biscuiți și nivelați-o cât de bine se poate, cu ajutorul unei spatule sau chiar a unei linguri mai mari
După aceea, separat, într-un bol mic, amestecați feliile de piersică cu 2 linguri de zahăr brun și puneți-le uniform peste compoziția de brânză de vaci, acoperiți cu folie de aluminiu și introduceți tava în cuptor. Coaceți desertul cu piersici timp de 50 de minute.
După ce cele 50 de minute au trecut, scoateți folia de aluminiu și introduceți forma din nou în cuptor. Apoi, mai coaceți timp de 10-15 minute, până când suprafața devine aurie și cheesecake-ul este copt în interior.
În final, scoateți cheesecake-ul din cuptor și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Apoi, după ce se răcește, acoperiți-l cu o folie de plastic și lăsați-l în frigider sau în congelator timp de cel puțin două ore.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de cheesecake fără coacere cu dulceață de afine. Un desert rapid și delicios