Rețetă de cheesecake de flori de soc. Un preparat pe care îl vei adora
Publicat pe 17.03.2022 la 15:15 Actualizat pe 17.03.2022 la 15:15
Ai musafiri și nu vrei să îi lași să aștepte, dar totuși vrei să îi surprinzi cu un desert delicios? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simpliă și gustoasă rețetă de cheesecake de flori de soc. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Rețetă de cheesecake de flori de soc
- Un preparat pe care îl vei adora
Rețeta de cheesecake de flori de soc este un preparat foarte delicios pe care îl poți împărți cu întreaga familie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara desertul!
Ingrediente
Pentru blat
90 g unt
150 g faină
1 linguriță zahăr fin
1-3 linguri apă foarte rece
1 praf sare
Pentru crema de branza și soc
340 g ricotta
340 g branza de vaci
2 linguri smantană grasă
4 linguri socată sau sirop de soc, flori, etc
3 ouă mari
100 g unt topit și răcit
75 g zahăr fin
1/4 lingurița cuișoare pisate
1/4 linguriță nucșoară pisata
1-2 linguri apă de roze
Pentru servit
200 g compot de agrișe, fructe proaspete
Mod de preparare
Amestecă făina cu untul, sarea și zahărul, până obții cocoloașe mari de aluat de cheesecake. Adaugă treptat puțină apă rece, cât să poți lega aluatul, apoi presează într-un disc de blat și dă la frigider în folie alimentară timp de 30 de minute.
Încinge cuptorul la 180 de grade și unge o tavă de tort, apoi rulează aluatul astfel încât să acopere fundul și pereții vasului. Pune boabe de fasole pe fundul vasului, peste blat, ca să nu crească și dă la cuptor 10 minute. Scoate fasolea și mai coace 10 minute aluatul de cheesecake.
Cât coci aluatul, prepară crema de brânză și flori de soc. Amestecă toate ingredientele în afară de apa de roze într-un vas mare. Adaugă câte o picătură de apă de roze până obții un gust delicat, nu prea puternic. Toarnă crema de brânză peste aluat și dă la cuptor circa o oră – o oră și 15 minute, până ce brânza se rumenește deasupra. Acoperă cu folie de aluminiu dacă ți se pare că se arde înainte să fie întărită destul.
Lasă să se răcească cheesecake-ul cu flori de soc complet în formă, apoi desfă cu grijă marginile și dă la frigider câteva ore, dar scoate prăjitura din frigider cu 20 de minute înainte de servire.
După ce ați parcurs acești pași, desertul este gata de serivit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chec de post cu cacao. Mod de preparare pentru un desert delicios