Rețeta de chisăliță de cireșe. Compot rece, perfect pentru zilele de vară
Publicat pe 21.06.2022 la 12:16 Actualizat pe 21.06.2022 la 12:16
Chisălița este un compot tradițional din Țările Baltice. La noi, această rețetă este preparată mai mult în Bucovina și Moldova. Acest compot nu este unul obișnuit, ci unul îngroșat cu puțină de porumb. Este excelent servit rece de la frigider
- Chisăliță de cireșe
- Rețeta perfectă pentru vară
Chisălița de cireșe este un compot extrem de delicios care este perfect pentru zilele toride de vară. Se servește rece de la frigider și se poate prepara din diferite fructe, însă cum este vară, iar cireșele sunt în toi, este bine să profităm de ele cât de mult putem. Această rețetă se prepară simplu și rapid, iar de acum în colo o vei face în fiecare cară.
Ingrediente
1 kg cireșe din mai multe soiuri
2 litri de apă
100 gr făină de porumb (mălai)
zahăr sau miere, după gust
Mod de preparare
Cireșele se spală bine și se îndepărtează sâmburii. Apoi se pun la fiert într-o oală, la foc mediu. Se lasă la fiert aproximativ 30 de minute sau până când se pătrund bine. Pe parcursul fierberii nu uita să îndepărtezi spuma ce se formează. După cele 30 de minute, adaugă făina de porumb. Se procedează la fel ca la mămăligă, presărând treptat făina de porumb în timp ce amesteci cu un tel. O mai lași, apoi, să fiarbă 10-15 minute. Se amestecă constant pentru a nu se forma cocoloașe. După ce s-a fiert suficient, se lasă la răcit 10-15 minute și adaugi, după gust, zahăr sau miere. Acest compot se pune la frigider după ce este răcit suficient și se poate păstra timp de 7 zile.