Rețetă de choux cu cremă de ciocolată. Desertul cu care îi vei răsfăța pe cei dragi
Publicat pe 29.05.2023 la 09:03 Actualizat pe 29.05.2023 la 09:03
Eșți în căutarea unui deșert cu adevărat delicios și foarte rapid de preparat? Evident că nu vrei să stai prea mult în bucătărie. Tocmai de aceaa, astăzi ti-am pregătit o rețetă de choux cu cremă de ciocolată. Acest desert va fi cu siguranță pe placul membrilor din familia ta.
- Prăjitura Choux a la creme
- O rețetă pe care trebuie să o încerci
Ctoții vrem să petrecem timp de calitate alături de cei dragi nouă și, bineînțeles că ne dorim să-i surprindem cu cele mai bune delicatese. De această dată ți-am pus la dispoziție cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura choux a la creme.
Rețetă de choux cu cremă de ciocolată
Choux a la creme este un desert clasic francez. Acest preparat este unul dintre cele mai iubite în întreaga lume. Ei bine, combinația simplă de gogoșele și umplutură este absolut savuroasă.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 120 ml apă;
- 120 ml lapte integral (3,5% grăsime);
- 100 g unt 82% grăsime;
- 4 ouă mari;
- 1 praf de sare;
- 1 linguriță zahăr;
- 150 g făină.
Pentru cremă:
- 700 ml lapte;
- 180 g zahăr;
- semințele de la 1 păstaie de vanilie;
- 4 gălbenuşuri;
- 1 praf de sare;
- 200 g friscă bătută;
- 2 linguri cacao;
- zahăr pudră, pentru decor.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de choux a la creme cu umplutură de ciocolată avem nevoie doar de ingredientele menționate mai sus. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să preîncălzești cuptorul la 180 °C.
Apoi, combină laptele cu apa, zahărul, sarea şi untul, într-o cratiță. Acestea se pun pe foc mic, iar când e pe punctul de a clocoti și untul e topit o dai deoparte, adaugi făina cernută, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe.
După care se pune, din nou, pe foc mic şi se mai ţine un minut, amestecând constant. Se dă deoparte, se lasă la răcorit 15 minute, apoi se încorporează ouăle, unul câte unul, amestecând încontinuu.
Se pune aluatul într-un pot şi se formează choux-uri de mărimea dorită, direct în tavă tapetată cu hârtie de copt. Se da totul la cuptor 20 de minute la 180 °C și 10-15 minute la 160 °C.
Pentru crema de ciocolată, mixează gălbenuşurile cu făina, zahărul tos, semințele de vanilie şi sarea. Se pune laptele pe foc şi, după ce s-a încălzit puţin, se încorporează gălbenuşurile, amestecând energic la început.
Apoi, după ce s-a îngroşat crema, mai amesteci puţin şi adaugi cacaoa. După 5 minute se dă crema deoparte și se lasă să se răcească, apoi se pune la frigider pentru un timp de două ore. Apoi, se adaugă frișca bătută și se mixează un minut. Ultimul pas este să tăi choux-urile pe jumătate și să le umpli cu cremă.
CITEȘTE ȘI: Prăjitura Choux a la creme. O rețetă pe care trebuie să o încerci