Prăjitura Choux a la creme. O rețetă pe care trebuie să o încerci
Publicat pe 16.05.2022 la 23:43 Actualizat pe 16.05.2022 la 23:43
Cu toții vrem să petrecem timp de calitate alături de cei dragi nouă și bineînțeles că ne dorim să-i surprindem cu cele mai bune delicatese. Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura Choux a la creme. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește părjitura Choux a la creme
- De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert delicios
Dacă vrei să le pregătești celor dragi ție o surpriză, dar nu mai ai idei, noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjtura Choux a la creme. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare pentru acest desert.
Ține cont cu strictețe de pașii de mai jos și bucură-te de o masă specială în familie. Cu siguranță că vei avea parte de multe laude.
Rețetă pentru prăjitura Choux a la creme
Ingrediente
- 100 ml lapte
- 100 ml apă
- 100 ml ulei
- 100 gr făină
- un praf sare
- patru ouă
Ingrediente pentru cremă
- 800 ml lapte
- 100 gr amidon
- trei ouă
- două pliculețe zahăr vanilat
- un praf de sare
- 150 gr zahăr
- 250 gr frișcă bătută
- zahăr pudră vanilat
Modul de preparare
Pentru început, punem aluatul de coji la fiert alături de lapte, praful de sare și uleiul. Adăugăm făina atunci când compoziția începe să fiarbă și amestecăm repede, până când aluatul se desprinde de pereții vasului.
Punem ouăle, unul câte unul, și amestecăm încontinuu. Punem aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Băgăm prăjiturile la copt, la o temperatură ridicată, de 200 de grade, pentru 15 minute, iar apoi la 180 de grade pentru încă 15 minute. O lăsăm în cuptor pentru încă 10 minute.
După ce le-am lăsat la cuptor le tăiem pe fiecare, pe rând, și punem crema în interior, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă prăjitură cu seminţe de chia, lămâie şi afine. Un desert ideal pentru orice zi