Rețetă prăjitură cu seminţe de chia, lămâie şi afine. Un desert ideal pentru orice zi
Publicat pe 11.05.2022 la 23:04 Actualizat pe 11.05.2022 la 23:04
Vrei să îți delectezi papilele gustative, însă în același timp desertul pe care-l prepari să-l ai mai multe zile și să poată fi mâncat în orice moment? Noi îți sărim în ajutor cu rețeta de prăjitură cu afine, lămâie și semințe de chia. Îți garantăm că este desertul ideal pentru orice zi!
- Cea mai bună prăjitură cu lămâie, afine și semințe de chia
- Trebuie să o încerci
Te-ai săturat de prăjiturile cremoase, care pot fi mâncate doar acasă? Ai vrea să ai mereu un desert sănătos la tine și ușor de savurat? Trebuie neapărat să încerci rețeta de mai jos!
Prăjitură cu semințe de chia, lămâie și afine
Părjitura cu semințe de chia, lămâie și afine este un desert care se face foarte ușor, iar rezultatul răspunde tuturor cerințelor tale, asta fiindcă poate fi savurat oriunde și este bogat în ingrediente sănătoase.
Ingrediente:
- 2 linguri seminţe de chia
- 2/3 cană de apă o jumătate cană de ulei
- 3/4 cană zahăr sucul
- coaja rasă de la o jumătate de lămâie
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- un sfert de cană de suc de mere
- 1 cană făină
- 1 linguriţă praf de copt
- ¾ cană afirne proaspete sau congelate
- 2-3 linguri zahăr brun
Mod de preparare:
Se prepară foarte repede și ușor, așa că pentru început trebuie să încingi cuptorul. După acest pas, tapetezi o formă de chec cu hârtie pentru copt, iar într-un bol amesteci seminţele de chia cu apa.
Laşi 10 minute sau până capătă textura unui gel, apoi strecori pentru a evita cocoloaşele. Amesteci seminţele de chia cu uleiul, zahărul, zeama şi coaja rasă de lămâie, esenţa de vanilie şi sucul de măr până se omogenizează compoziţia, iar apoi adaugi făina şi praful de copt.
Când toate ingredientele sunt încorporate, torni compoziţia în forma de chec şi pui deasupra afinele, apoi presari zahărul brun. Se lasă la copt pentru 50-55 de minute, iar când este gata se lasă să se răcească înainte de a fi servită. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Prajitură simplă cu rubarbă. O rețetă pe care trebuie să o încerci