Prajitură simplă cu rubarbă. O rețetă pe care trebuie să o încerci
Publicat pe 10.05.2022 la 21:45 Actualizat pe 10.05.2022 la 21:45
Vrei să gătești ceva dulce, dar nu mai știi ce? Noi venim cu soluția și îți prezentăm o rețetă pentru prăjitura simplă cu rubară. Iată de ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare pentru acest desert delicios.
- Cum se pregătește prăjitura cu rubarbă
- De ce ingrediente avem nevoie
Dacă îți este poftă de ceva dulce ori vrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu desert delicios, dar nu mai știi ce să mai gătești pentru tine și cei dragi, noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm cea mai bună rețetă pentru o prăjitură simplă cu rubarbă. Iată de ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Rețetă de prăjitură simplă cu rubarbă
Ingrediente pentru blat
- 130 g făină
- 100 g zahăr
- 120 g unt
Ingrediente pentru umplutură
- două ouă mari
- 200 g zahăr
- 30 g făină
- 1/4 linguriţă sare
- 200 g rubarbă tăiată cubuleţe
Modul de preparare
Preîncălziți cuptorul bine. Așezați un strat de hârtie de copt în fundul unei forme de copt. Pune hârtie de copt pe părțile laterale ale farfuriei pentru a facilita eliberarea prăjiturii după coacere.
Combinați ingredientele pentru aluat de prăjitură cu rubarbă într-un blender sau robot de bucătărie.
Turnați compoziția în tava de copt pregătită în prealabil. Coaceți timp de 15 minute și crusta de prăjitură va rămâne foarte deschisă la culoare. În timp ce blatul pentru prăjitura cu rubarbă se coace, amesteci într-un bol ouăle, zahărul, făina şi sarea.
Le batem bine cu telul, iar apoi punem raburba tăiată în bucățele. Turnați amestecul peste crusta de prăjitură caldă. Puneți prăjitura cu rubarbă la cuptor și coaceți timp de 40-45 de minute. Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca si desfacem hartia de pergament. Tăiați prăjitura cu rubarbă în pătrate după cum doriți, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă prăjitura coadă de păun. Un desert gustos și ușor de făcut