Rețetă prăjitura coadă de păun. Un desert gustos și ușor de făcut
Publicat pe 08.05.2022 la 21:45 Actualizat pe 08.05.2022 la 21:45
Vrei să îți delectezi papilele gustative cu un desert, însă te-ai săturat de toate rețetele vechi și vrei să încerci ceva nou?! Ei bine, noi îți sărim în ajutor cu prăjitura coadă de păun, care o să te lase fără cuvinte și cu siguranță o să îți impresionezi invitații sau familia!
- Prăjitura coadă de păun
- Cel mai gustos desert
Este mai simplu ca niciodată să descoperi noi rețete și să te răsfeți cu cele mai delicioase deserturi, asta dacă urmărești site-ul nostru, care îți aduce cele mai simple și gustoase preparate și delicii!
Prăjtura coadă de păun
Ingrediente:
- 4 ouă,
- 2 lg de apă,
- 7 lg de nuca,
- 10 lg zahăr,
- 4 lg de făină,
- 2lg cacao,
- praf de copt
Cremă:
- 2 galbenușuri,
- 2 lg făină,
- 250 g zahăr,
- 200 ml lapte
- 250 gr unt
- esențe
- două albușuri
- 60 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Numele este unul destul de complex, la fel și aspectul, însă modul de preparare este extrem de ușor. Da, tot ce trebuie să faci este să pui pe masă ingredientele, iar apoi să respecție acești pași.
Pentru blat se amestecă toate ingredientele de mai sus, apoi compoziția se împarte în trei, făcându-se trei foi de doboș. Se bagă pe rând la cuptor fiecare parte din compoziție, iar apoi, câdn sunt gata se lasă să se răcească.
Între timp ne ocupăm de cremă, iar, la fel ca și la blat, se amestecă într-un vas laptele cu untul, zahărul, făina, gălbenușurile și ouăle, iar după ce se omogenizează compoziția, se împarte în 3 părți egale.
În prima se pun esențe de vanilie, iar in celelate 2 se pune o ciocolată topită. Foile de doboș se umple cu crema de ciocolată, peste ele crema galbenă, apoi blatul, iar deasupra cele 2 albușuri bătute pe abur cu 6 lg de zahăr. Peste ele se adaugă glazură de ciocolată și se ornează cu furculița. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Prăjitura "Brownie Light". Cea mai simplă și delicioasă rețetă