Rețetă de Ciambella cu cireșe și cocos. Desertul din bucătăria italiană
Publicat pe 31.05.2023 la 08:06 Actualizat pe 31.05.2023 la 08:06
Vrei un desert de sezon, însă te-ai săturat de clasicele rețete pe care le găsești pe internet? Iată că noi venim cu o idee de rețetă italiană. Ciambella cu cireșe și cocos este prăjitura cu care îi poți da pe spate pe cei dragi și te poți bucura de aroma fructelor "vedetă" ale sezonului de vară. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a prepara acest desert.
- Rețetă de Ciambella cu cireșe și cocos
- Desertul din bucătăria italiană
Ciambella este un desert italian extrem de gustos și aromat. Desertul se prepară în formă cilindrică cu interior decupat. Putem spune că seamănă cu acea formă de guguluf pe care o folosim și noi, dar cu marginile netede, fără onduleuri sau diferite forme.
Este una dintre cele mai simple rețete pe care le găsești în acest moment pe internet, iar asta datorită timpului scurt pe care îl vei petrece în bucătărie pentru prepararea lui.
Rețetă de Ciambella cu cireșe și cocos
Este sezonul cireșelor. Ei bine, aceste fructe, adăugate în compoziția prăjiturii, oferă un plus de gust și de aspect spectaculos. Puteți prepara prăjitura și cu alte fructe proaspete de sezon și chiar cu fructe uscate.
Ingrediente
- 4 ouă de mărime medie;
- 100 gr zahăr;
- 160 gr fulgi de cocos;
- 40 gr amidon sau făină;
- 10 gr zahăr vanilat;
- 1 plic praf de copt;
- 150 gr cireșe fără sâmburi;
- 1 praf de sare.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de desert, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pregătești cireșele pe care le speli și le îndepărtezi sâmburii. Apoi, pune-le într-o sită pentru a se scurge din siropul care se formează în urmă extragerii sâmburilor.
Apoi pregătește o formă de copt inelară cu interiorul decupat și diametrul de 22-24 cm. Unge bine interiorul formei de copt cu unt sau cu ulei și presară făină.
După care este timpul să separi albușurile de gălbenușuri în două boluri și apoi presară un praf de sare peste albușuri. Acest condiment are rolul de a ajuta albușurile să se transforme într-o bezea perfectă. Setează cuptorul la 180 de grade Celsius.
Separat, introdu mixerul în albușurile presărate cu sare și amestecă-le bine până când devin spumoase și cristaline. Apoi, adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat în timp ce amesteci intens pentru omogenizare.
Urmează pasul în cafre vei adăuga gălbenușurile și le vei amesteca ușor pentru a menține compoziția aerată.
Într-un alt bol amestecă făina sau amidonul cu praful de copt și încorporează-l ușor folosind o spatulă. La final, poți adăuga și fulgii de cocos și încorporează-i cu spatula, folosind mișcări circulare. Acestea se vor face de jos în sus.
Tot ce mai ai de făcut este să torni compoziția în forma de copt pregătită și înfige cireșele din loc în loc în interiorul acesteia.
Apoi va trebui să introduci forma de copt în cuptor și coace prăjitura ciambella cu cireșe și cocos pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de popovers. Un desert făcut în casă, pe care îl vei adora. Poate fi servit și la micul dejun