Rețetă de ciorbă de ciuperci. Preparatul de post specific perioadei în care ne aflăm
Publicat pe 22.06.2023 la 09:55 Actualizat pe 22.06.2023 la 09:55
Cine nu iubește ciorba! Există o mulțime de persoane cărora le place această masă, încât uneori încearcă să găsească o soluție pentru a-l transformă în preparat de post. Cu toate acestea, foarte puțini sunt cei care știu cum să gătească corect. Astfel, ciorba de ciuperci de post este preparatul perfect perioadei de post în care ne aflăm.
- Rețetă de ciorbă de ciuperci
- Preparatul specific postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel
Ciorba este unul dintre cele mai apreciate dar și consumate preparate de mâncare din întreaga lume.
Mai exact, ciorba este un preparat lichid din legume, verdețuri respectiv legume și carne sau pește, obținut prin fierberea bucăților de carne, tăiate la dimensiuni mici, cu diferite legume.
Rețetă de ciorbă de ciuperci
Pentru că cei mai mulți se află în postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, iată că o ciorbă de post este preparatul potrivit pentru această perioadă. Nu îți trebuie foarte multe ingrediente pentru a găti acest preparat.
Ingrediente
- 500 g de ciuperci;
- 1 ceapă tăiată cubulețe;
- țelină rădăcină - păstârnac, pătrunjel rădăcină (aproximativ 100 g);
- 1 morcov tăiat cubulețe;
- jumătate de ardei gras;
- oțet pentru acrit (borș, zeamă de lămâie);
- leuștean, pătrunjel;
- 1-2 linguri de ulei;
- bulion sau suc de roșii (100 ml);
- sare;
- 2-2,5 litri de apă.
Mode de preprare
Pentru a prepara această rețetă de ciorbă de ciurperci de post, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui apa în oală și să lași la fiert ceapa, ardeiul gras, morcovul, albitura. Le lăsăm la foc mic cu capacul pus și între timp se taie ciupercile în cubulețe sau felii mici, însă, nu foarte subțiri.
Trebuie să știi că ceapa, morcovul, albitura și ardeiul fierb mai greu decât ciupercile, așa că este bine să le lași să fiarbă aproximativ 10 minute.Totuși, după preferință, se poate adăuga la fiert și o bucățică de ardei iute sau puțin piper și chiar 1-2 căței de usturoi.
Apoi, supa cele 10 minute se pot adăuga ciupercile tăiate. După care se lasă la fiert cu capacul pus, la foc potrivit. Urmează pasul când se vor adăuga și sucul de roșii și uleiul. Mai mult decât atât, se pune o linguriță rasă de sare.
Apoi, se pune și oțetul, borșul sau zeama de lămâie. După ce ciorba a fiert aproximativ 2-3 minute cu oțetul, sarea și uleiul, se poate stinge focul și ciorba este gata.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de ciorbă de perișoare din ciuperci. Preparat gustos și specific perioadei de post