Rețetă de ciorbă de pui a la grec. Ingredientul care dă gust preparatului
Publicat pe 25.09.2022 la 20:18 Actualizat pe 25.09.2022 la 20:18
Rețeta de ciorbă de pui a la grec este un preparat ideal pentru orice anotimp. Aceasta este simplă și de-a dreptul delicioasă. Preparatul se gătește într-un timp record față de celelalte ciorbe. Dacă vrei să ai o ciorbă de pui a la grec delicioasă trebuie să o prepari după această rețeta.
- Rețetă de ciorbă de pui a la grec
- Ingredientul care dă gust preparatului
Ingrediente
-1 pui fraged;
-1 păstârnac;
-1 ceapă;
-2 morcovi;
-1 țelină;
-1 ardei gras, roșu;
-sare;
-piper boabe;
-2 ouă;
-50 g orez cu bob lung;
-300 ml smântână cu 20% grăsime;
-2 legături pătrunjel;
-2 lămâi;
-200 ml ulei de floarea soarelui;
-2 foi de dafin.
Mod de preparare
Primul pas în prepararea acestei rețete este să pui carnea la fiert în apă cu sare, foile de dafin și boabe de piper.
Apoi, după ce se înlătură spuma, care se formează, în momentul în care carnea începe să se pătrundă, se adaugă legumele tocate în cuburi. Trebuie să păstrăm un morcov pe care îl călim și îl adăugăm spre final. Acesta este ingredientul care dă gust preparatului.
Se lasă toate ingredientele la fiert. Însă, foarte important este ca înainte cu 15 minute de a opri focul să adaugăm orezul. Morcovul rămas se dă pe răzătoare și se călește în ulei, apoi se adaugă la ciorbă.
După aceeea se amestecă trei gălbenușuri de ou cu zeamă de la lămâie și smântâna și se adaugă în ciorbă. După stingerea focului, în ciorbă de pui a la grec, se adaugă pătrunjelul verde, tocat.
CITEȘTE ȘI: Ciorbă de spanac a la grec. O rețetă gustoasă, extrem de rapidă