Rețetă de ciulama cu pipote și inimi. Preparatul de sezon pe care trebuie să îl gătești și tu
Publicat pe 17.05.2023 la 07:29 Actualizat pe 17.05.2023 la 07:29
Rețeta de ciulama cu pipote și inimi este una dintre cele mai gustoase preparate ce se găsește an de an pe mesele românilor, mai ales în această perioadă. Foarte mulți adoră această mâncare, care se servește perfect cu o mămăliguță. Dacă vrei să prepari și tu această rețetă, trebuie să știi că ai nevoie doar de câteva ingrediente și nici nu vei petrece foarte mult timp în bucătărie.
- Rețetă de ciulama cu pipote și inimi
- Preparatul de sezon pe care trebuie să îl gătești și tu
Mâncarea de ciulama cu pipote și inimi este preparatul ce poate fi pe placul oricui. Această rețetă este perfectă pentru orice sezon și nu necesită mult timp în preparare. Familia va fi încântată să aibă la masă un așa fel gustos de mâncare.
Rețetă de ciulama cu pipote și inimi
Ingrediente
- 1 pachet de pipote și inimi de pui;
- 1 morcov mare;
- 2 linguri cu smântână;
- 4 linguri cu făină;
- 2-3 linguri cu ulei de măsline;
- sare;
- piper;
- foi de dafin;
- o legătură de mărar.
Mod de preparare
Pentru a prepara acest fel de mâncare trebuie să cureți foarte bine pipotele și inimile, pe care le vei spăla și le vei lăsa la fiert în apă. Se spală, din nou, și se pun apoi la fiert împreună cu morcovul în 2 litri de apă.
După care, se adaugă sarea, piperul și foile de dafin și se lasă la fiert, cu capac, până se înmoaie bine. Apoi, se scoate apoi morcovul și se lasă puțin la răcit.
Separat, într-o crăticioară întinsă se pune uleiul, iar când acesta s-a încins se pune toată faina odată și se amestecă cu un tel. Imediat după aceea se toarnă câte un polonic de supă fierbinte și se amestecă continuu, asta ca să nu se formeze cocoloașe.
Apoi, după ce mâncarea de ciulama a ajuns la consistența unei smântâni, se pune morcovul ras pe răzătoarea mică, pipotele și inimile scurse și cele 2 linguri cu smântână.
Se amestecă totul ușor cu telul și se mai lasă la foc mic un timp de 5 minute. Se oprește focul și se pune mărarul tocat fin.
Preparatul poate fi servit simplu sau alături de mămăliguță.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de tocăniță cu pipote și inimi ca la mama acasă. Preparatul pe care îl poți servi la orice oră din zi