Rețetă de tocăniță cu pipote și inimi ca la mama acasă. Preparatul pe care îl poți servi la orice oră din zi
Publicat pe 10.05.2023 la 07:14 Actualizat pe 10.05.2023 la 07:14
Rețeta de tocăniță de pipote și inimi este una dintre cele mai gustoase preparate de pe mesele românilor. Foarte multe persoane adoră această mâncare, care se potrivește perfect lângă o mămăligă. Și, pentru a prepara această mâncare, ai nevoie doar de câteva ingrediente și nici nu vei petrece foarte mult timp în bucătărie.
- Rețetă de tocăniță cu pipote și inimi ca la mama acasă
- Preparatul pe care îl poți servi la orice oră din zi
Mâncarea de tocăniță cu pipote și inimi este preparatul pe placul oricui. Această rețetă este perfectă pentru orice sezon și nu necesită mult timp în preparare. Cei dragi vor fi încântați să aibă la masă un așa fel gustos de mâncare.
Rețetă de tocăniță cu pipote și inimi
Ingrediente
- 500 de grame de pipote și inimioare;
- 2 cepe medii, curățate și tocate mărunt;
- 3 linguri de ulei (eu am folosit de măsline, bun e de oricare);
- 2 lingurițe de paprika dulce;
- opțional (vara), se poate folosi și un ardei gras roșu;
- 1 cățel de usturoi;
- 1 frunză de dafin;
- ~ 500-600 ml. de apă fierbinte (sau supă de pui, dacă aveți);
- 2-3 linguri de bulion (sau 1 lingură de pastă de roșii);
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de tocăniță de pipote și inimi ai nevoie de ingredientele menționate mai sus. În cazul în care nu știai, aceste două organe au textura și timpul de gătire apropiate, așa că merg bine împreună.
Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a prepara această mâncare este să tăiați inimile și pipotele în bucăți cât de cât egale.
Apoi, într-o cratiță, puneți uleiul și lăsați-l la încins pe foc mediu. Mai apoi, se adaugă ceapa tocată mărunt și un praf de sare, pe care o lăsăm la călit pe foc mic vreo 8 minute, amestecând constant, până când se înmoaie bine. Adăugați, apoi, un ardei gras roșu, tocat bucățele, astfel îl lăsați la călit în același timp cu ceapa.
Imediat după ce ceapa s-a înmuiat, se adaugă pipotele și inimile.
Pentru următorul pas trebuie să adăugați condimentele, și anume paprika, piperul și 1 linguriță de sare. Și acestea se amestecă bine, omogenizând condimentele cu restul ingredientelor din cratiță.
Gătirea pipotelor
Pentru a găti pipoele și inimile turnați apă fierbinte până când toate ingredientele s-au acoperit cu lichid, se aduce totul în clocot și se adaugă dafinul.
Apoi, acoperiți cratița cu capacul și am fiert tocănița de pipote la foc mic, fără clocote mari. Din când în când, completați cu apă fierbinte. În mod normal, pipotele se gătesc la foc mic cam 1 oră și jumătate, până când se frăgezesc bine. Ideea e să se fiarbă până când se înmoaie bine, să nu aibă o consistență foarte cauciucată.
În cazul în care nu știați, o opțiune mai rapidă este să se fiarbă pipotele în oală sub presiune, în care vor fi gata în 35-40 de minute.
Finalizarea mancarii
După ce au fiert toate bine, se adaugă bulionul sau pasta de roșii. Tot acum se adaugă și cățelul de usturoi zdrobit. La final, se servește tocănița de pipote fierbinte, alături de garnitura preferată.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de tocăniță de miel. Preparatul specific sărbătorilor pascale