Rețetă de ciuperci murate. Un preparat potrivit pentru anotimpul răcoros
Publicat pe 19.10.2022 la 23:21 Actualizat pe 19.10.2022 la 23:21
Gospodinele se pregătesc intens pentru anotimpul rece, iar cele mai multe au pus la murat diferite bunătăți culinare. Rețeta de ciuperci murate îți va fi de folos alături de un preparat delicios pentru anotimpul răcoros. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de ciuperci murate
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Toamna gospodinele își prăgătesc cămara cu conserve delicioase. Dacă vrei să prepari rețeta de ciuperci murate care îți va fi de folos pentru preparate delicioase, noi îți prezentăm pașii pe care trebuie să urmezi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de ciuperci murate
Ingrediente:
- 1,5 kilograme de ciuperci
- 6 căței de usturoi
- 1/2 ceașcă de oțet alb
- 2 cești de apă
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de sare
- 6 frunze de dafin
- 8 boabe de piper
- 6 linguri de oțet
Mod de preparare:
Spălam și curățăm ciupercile, iar mai apoi le punem într-o oală și umplem cu apă până când le acoperim. Punem jumătate de cană de oțet în apă și fierbem timp de 15 minute până când ciupercile sunt fierte, iar mai apoi le punem deoparte.
Într-o oală separată adăugăm apa cu zahărul, sarea, frunzele de dafin, dar și boabele de piper și le punem la fiert până când zahărul și sarea se dizolvă. Adăugăm șase linguri de oțet, iar mai apoi luăm de pe foc și lăsăm deoparte.
Tăiem usturoiul în bucăți mici și îl adăugăm pe fundul borcanelor, iar mai apoi umplem borcanele cu ciupercile fierte și adăugăm compoziția marinată peste ciuperci. Le punem capacele și le păstrăm la frigider pentru câteva săptămâni.
Citește și: Salată cu legume, ciuperci și maioneză. O rețetă rapidă și delicioasă