Salată cu legume, ciuperci și maioneză. O rețetă rapidă și delicioasă
Publicat pe 06.10.2022 la 14:49 Actualizat pe 06.10.2022 la 14:49
Este toamnă, iar gospodinele au pregătit deja legume de pus la murat. Ei bine, dacă îți dorești să mănâncă un preparat cu legume murate și ai rămas în „pană” de idei, atunci trebuie neapărat să încerci salata cu legume, ciuperci și maioneză. Această rețetă este gata în mai puțin de 15 minute și vei rămâne surprinsă de gustul delicios pe care îl are. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să îți delectezi papilele gustative cu o delicatesă!
- Cum se pregătește salata cu legume, ciuperci și maioneză
- De ce ingrediente aveți nevoie
Rețeta de salată cu legume, ciuperci și maioneză este gata în doar 15 minute și ai nevoie de câteva ingrediente pe care cu siguranță le ai și tu în casă. În cazul în care ești pe grabă, această rețetă este perfectă pentru tine. Cei mici o vor adora și îți vor spune să o prepari mereu. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Salată cu legume, ciuperci și maioneză - rețetă
Ingrediente:
-600 gr de cartofi fierți
-1 morcov mare fiert
-140 gr de castraveți marinați
-100 gr de ghebe marinate (opțional)
-100 gr de gogoșari din oțet
-1 lingură cu vârf de pătrunjel uscat
-1 ceapă medie
-150-200 gr de maioneză
-1/4 linguri de sare
Mod de preparare:
Se fierb cartofii și morcovul, apoi se decojesc. Se dau prin răzătoare cartofii, morcovul și castraveții marinați. Tocați ghebele și puneți-le peste restul legumelor, apoi turnați maioneza, asezonați cu sare și amestecați foarte bine.
Se taie gogoșarii cuburi, iar ceapa se toacă mărunt. Se adaugă și ele în compoziție și se amestecă foarte bine. Se pune pătrunjel și castraveți deasupra sau chiar și maioneză, depinde de gust, apoi este gata de consumat. Se mănâncă cu pâine proaspătă.
Citește și: Rețetă de supă de oase. Ce beneficii are asupra sănătății