Rețetă de clătite aperitiv. Sunt demențial de bune
Publicat pe 02.04.2022 la 16:27 Actualizat pe 02.04.2022 la 16:27
Clătitele sunt preferate de toată lume, în special de cei mici, mai ales dacă acestea sunt în varianta dulce. Clătitele duci sunt foarte bune, dar le-ai încercat vreodată pe cele sărate, tip aperitiv? Dacă nu, a venit momentul să o faci. Sunt de-a dreptul demențial de bune.
- Clătitele aperitiv sunt extraordinar de bune
- Cum se prepară
Astăzi avem în meniu clătite, dar nu pe cele clasice, ci clătite aperitiv. Sunt perfecte pentru atunci când ai musafiri sau când nu mai idei de mâncare pentru cei mici. Cantitatea următoarelor ingrediente, este suficientă pentru a face zece clătite.
Ingrediente
150 ml lapte
100 ml apă minerală
3 ouă
2 linguri ulei
un praf de sare
125 g faină
30 g unt sau margarină pentru uns tigaia
Umplutura
Jumătate de piept de pui dezosat
Un ardei capia roșu
200 gr ciuperci
150 gr cașcaval ras
2 linguri ulei de măsline
Sare si piper
Mod de preparare
Făina se amestecă cu sarea, apoi se adaugă ouăle, puțin lapte, uleiul și se amestecă bine. În timp ce amestecăm, se adaugă încet apa minerală și laptele rămas, până se obține un aluat subțire și omogen. Se încinge uleiul într-o tigaie și se coc clătitele.
Umplutura se prepară în felul următor
Se încinge uleiul de măsline și se pune la călit pieptul de pui tăiat cubulețe, apoi ardeiul și ciupercile și se asezonează cu sare și piper după gust. Când amestecul este gata, se pune peste el jumătate din cașcavalul ras și se amestecă. Cu umplutura rezultată se umple clătitele și se formează rulouri. Se pun clătitele în tavă și pe deasupra se presară cașcaval ras. Se lasă la cuptor timp de zece minute. Poftă bună!