Rețetă de clătite la cuptor cu brânză și mărar. Un preparat culinar ideal pentru orice moment al zilei
Publicat pe 26.05.2022 la 23:43 Actualizat pe 26.05.2022 la 23:43
Un lucru este cert! Clătitele reprezintă desertul favorit al multor români, însă puțini sunt cei care știu că acestea pot fi și un preparat culinar foarte bun, care poate să înlocuiască cina sau prânzul. Iată cum să prepari clătitele cu brânză și mărar la cuptor. O rețetă simplă și gustoasă!
- Clătite cu brânză și mărar la cuptor
- Înlocuiește cu ușurință cina sau prânzul
Nu mai ai idee ce să gătești pentru mic dejun, prânz sau cină? Ei bine, noi îți sărim în ajutor. Nu, nu cu un preparat pe bază de carne sa care să fie cu multe calorii, ci din contră cu o porție de clătite la cuptor cu brânză și mărar.
Clătite cu mărar și brânză la cuptor
Cel puțin o dată în viață ai mâncat clătite cu diverse sortimente, însă cum este momentul să treci de la cele dulci la sărat, fără a le mai cataloga drept un desert, asta fiindcă pot fi oricând un preparat culinar cu care să înlocuiești o masă principală.
Ingrediente:
- 175 g făină
- 250 ml lapte rece
- 2 ouă întregi
- 125 ml apă minerală
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- sare
Umplutură:
- 400 g brânză de vaci grasă
- 200 g smântână acrișoară
- sau 3 cutii a 200 g brânză Făgăraș
- sare după gust
- 100 g brânză sărată telemea, burduf, feta sau cașcaval ras fin
- o mâna bună de mărar verde tocat
Mod de preparare:
Se bat ouăle întregi cu mixerul și cu un praf de sare. Am adăugat făină și uleiul și am diluat aluatul cu lapte rece și puțină apă minerală. L-am lăsat să stea vreo 30 de minute înainte de a prăji clatitele. Apoi am prăjit 8 clătite într-o tigaie unsă cu puțin ulei.
Între timp, facem umplutura de clătite cu brânză și mărar. Am folosit 3 cutii de brânză Făgăraș cu smântână pe care le-am amestecat într-un castron cu puțină sare. Am tocat mărarul și l-am adăugat în crema de brânză.
Pe fiecare clătită am pus câte o lingură bună de crema de brânză. Crema de brânză se pune chiar pe mijloc pentru a forma niște punguțe prin ridicarea marginilor clătitei. Săculeții nu trebuie legați cu nimic pentru că își păstrează bine forma. Le-am aranjat pliurile de sus că să și arate frumos și să stea și închise și am dat formele la cuptorul încins la 180 C pentru 15 minute. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de clătite umplute cu brânză de oaie și ceapă. Preparat simplu și delicios