Rețetă de cornulețe cu cremă de mac și cacao. Un desert delicios și rapid pentru întreaga familie
Publicat pe 24.04.2023 la 15:29 Actualizat pe 24.04.2023 la 15:32
Dacă nu știi ce să mai gătești și vrei să-ți bucuri papilele gustative cu un preparat delicios, noi îți prezentăm rețeta de cornulețe cu cremă de mac și cacao care se prepară rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi!
- Rețetă de cornulețe cu cremă de mac și cacao
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă vrei să te răsfeți cu cu un desert delicios și pe placul familiei tale, noi îți prezentăm rețeta de cornulețe cu cremă de mac și cacao. Acest preparat îl pregătim de obicei de sărbători, însă este ideal și în viața de zi cu zi pentru prieteni și cei dragi. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Rețetă de cornulețe cu cremă de mac și cacao
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 600 grame de făină
- 375 grame de smântână
- 30 de grame de zahăr
- 350 grame de untură
- 15 grame de drojdie proaspătă
- 8 ml de esență de vanilie
- 1/4 linguriță de sare
Pentru cremă:
- 1 linguriță cu coajă de portocală
- 700 ml de lapte
- 100 grame de zahăr
- 1 ou
- 350 grame semințe de mac
- 15 grame de cacao
- 1 praf de sare
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Crema de mac se prepară cu o seară înainte deoarece semințele trebuie măcinate și apoi hidratate. Semințele se amestecă cu cacao, iar mai apoi se adaugă peste ele laptele fierbinte cu un praf de sare, zahăr, dar și coaja de la o portocală. Se amestecă totul bine, iar mai apoi se fierbe crema la foc mic timp de o oră.
Fierbem crema de mac până când aceasta devine o budincă, iar mai apoi o lăsăm să se răcească la temperatura camerei și o dăm la frigider până a doua zi. Pentru aluat punem smântână într-un bol și adăugăm zahărul, drojdia, iar mai apoi amestecăm bine până când se dizolvă totul.
Punem untura netopită, sarea, esența și adăugăm făina. Frământăm aluatul până când devine omogen, iar mai apoi împachetăm în folie și îl pune la frigider pentru două ore. După împărțim aluatul în patru sau cinci părți și punem cremă de mac și cacao. Tăiem foaia de aluat în 12 triunghiuri și le rulăm. Așezăm cornulețele într-o tavă unsă cu ulei, iar mai apoi le lăsăm la cuptorul încins la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute.
Citește și: Rețetă de quiche cu ciuperci și șuncă. O gustare delicioasă și ușor de preparat