Rețetă de covrigi de casă. Un preparat gustos de post
Publicat pe 22.03.2024 la 13:17 Actualizat pe 22.03.2024 la 14:15
Suntem în perioada de post a Paștelui, iar din acest motiv ne-am gândit să-ți prezentăm o rețetă simplă de covrigi de casă. Este un preparat gustos, care îți va încânta papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de covrigi de casă
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de covrigi de casă este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos de post!
Rețetă de covrigi de casă
Ingrediente:
-500 g de făină
-7 g de drojdie uscată sau 25 g de drojdie proaspătă, dacă nu este post
-1 linguriță de zahăr
-1 linguriță de sare
-250 ml de apă caldă
-2 linguri de ulei vegetal (pentru aluat)
-1 lingură de ulei vegetal (pentru uns)
-opțional: sare grunjoasă sau susan (pentru presărat)
Mod de preparare:
Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea și zahărul. Dizolvă drojdia în apa caldă și las-o să se activeze timp de aproximativ 5-10 minute. Dacă folosești drojdie proaspătă, sfărâm-o în apă caldă și amestecă bine.
Adaugă drojdia activată și uleiul vegetal peste făină și frământă până obții un aluat moale și elastic. Poți adăuga mai multă făină dacă aluatul este prea lipicios sau mai multă apă dacă este prea uscat.
Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să crească timp de aproximativ o oră, până când își dublează volumul. După ce aluatul a crescut, împarte-l în bucăți mai mici și formează bastonașe subțiri.
Întinde fiecare bastonaș până obții un șnur de aproximativ 30 cm lungime și formează covrigi, trecând capetele unul peste celălalt și apăsându-le ușor pentru a le sigila. Așează covrigii pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ei pentru a crește în timpul coacerii.
Lasă covrigii să mai crească încă 15-20 de minute. În timp ce covrigii mai cresc, preîncălzește cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius. După ce covrigii și-au dublat volumul, unge-i cu ulei vegetal, folosind o pensulă de copt și presară sare grunjoasă sau susan deasupra lor, dacă dorești.
Coace covrigii în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devin frumos aurii. Scoate covrigii din cuptor și lasă-i să se răcească puțin înainte de a-i servi. Poți să-i servești alături de diverse sosuri sau unsoare vegane, după preferințe. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de fursecuri cu migdale și cacao. Desertul ideal pentru întreaga familie