Rețeta de cozonac a lui Radu Anton Roman. Secretul pentru cel mai delicios desert
Publicat pe 27.09.2022 la 15:36 Actualizat pe 27.09.2022 la 15:38
Sărbătorile de iarnă se apropie, iar de pe masa festivă nu lipsește tradiționalul cozonac. Bucătarul scriitor, Radu Anton Roman, a adăugat în cartea lui de rețete o rețetă minunată de cozonac. Un cozonac pufos, aromat și perfect pentru mesele festive din ziua de Crăciun. Iată care este rețeta de cap la coadă, cu explicații detaliate date chiar de către bucătarul celebru.
- Rețeta de cozonac a lui Radu Anton Roman
- Un cozonac delicios pentru sărbători
Deși s-a stins din viață în urmă cu ani buni, Radu Anton Roman încă își face simțită prezența prin rețelele minunate pe care le-a lăsat în urma lui. Radu Anton Roman a fost un scriitor pasionat de bucătărie, iar rețetele din cartea sa sunt adevărate opere de artă. Acolo vei găsi rețete explicate cu un limbaj de poet de excepție, de ți-e mai mare dragul să le citești.
Rețeta de cozonac a lui Radu Anton Roman
Ingrediente
Pentru maia
50 g drojdie proaspătă
2 linguri de zahăr
200 ml lapte
8 linguri de făină
Pentru aluat
1 kilogram făină tip 000 cernută
100 g unt topit
150 ml ulei
4 ouă + 6 gălbenușuri (nu reci!) bătute cu 1 linguriță de sare
300 ml lapte fiert cu 400 g zahăr
1 baton de vanilie din care ai scos semințele
coajă a două lămâi + 2 portocale
100 g stafide
Pentru umplutură
6 albușuri bătute spumă
400 g nuci rîșnițe nu prea fin
6 linguri de cacao neagră
200 g zahăr brun
200 g stafide
3 linguri de rom brun
Pentru uns
4 gălbenușuri
2 linguri de lapte
Mod de preparare
Apoi acesta continuă prin a explica cum trebuie umplut cozonacul, după cefrămânți bine, bine aluatul.