Rețetă de cozonac nefrământat. Un preparat pentru masa de Paște
Publicat pe 16.04.2022 la 18:39 Actualizat pe 16.04.2022 la 18:39
Paștele se apropie cu pași repezi și cu siguranță îți dorești să ai masa plină de bucate delicioase și să te simți bine alături de familie și de cei dragi. Rețeta de cozonac nefrământat este una dintre cele mai gustoase și vei fi plăcut surprins, după ce vei servi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
- Rețetă de cozonac nefrământat
- Un preparat pentru masa de Paște
Rețeta de cozonac nefrământat te va suprinde, deoarece este foarte delicios și cu siguranță cei dragi și apropiați ție vor fi foarte bucuroși că se pot bucura de un asemenea preparat în ziua de Paște. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
Ingrediente
1 kg făină
4 ouă
500 ml lapte
400 g zahăr
200 ml ulei
25 g drojdie
1 praf sare
coajă rasă de citrice
Pentru umplutură
cacao
500 g nucă
Pentru copt
2 gălbenuşuri
Mod de preparare
Se amestecă ouăle cu laptele, zahărul, drojdia şi sarea şi se lasă în bucătărie timp de o noapte. A doua zi, se pun aromele şi făina și se amestecă. Se încinge uleiul care trebuie turnat în fir subţire şi să sfârâie aluatul. Se amestecă înglobându-l în aluat şi, între fiecare folosire, uleiul se ţine pe foc să fie încins. După ce s-a folosit tot uleiul, se lasă aluatul la crescut timp de 60 de minute.
Se împarte apoi coca în două părţi, se umple cu cacao şi nucă măcinată și se rulează. Se aşază în forme şi se lasă 30 de minute la crescut. Apoi, se ung cozonacii cu gălbenuş şi se coc 50 de minute.
După ce ați urmat pașii de mai sus, cozonacul delicios este gata și poate fi servit împreună cu familia și cei dragi în ziua de Paște. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pască cu smântână și aluat de cozonac. Cel mai delicios desert tradițional pentru Paște