Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea. Ingredientul secret pe care îl folosește prezentatoarea TV în compoziția acestui desert
Publicat pe 15.01.2024 la 19:27 Actualizat pe 15.01.2024 la 19:27
Dacă ești în căutarea unui desert simplu și rapid cu care să îi dai pe spate pe cei dragi în această perioadă în care ne aflăm, noi îți propunem crema de zahăr ars a Gabrielei Cristea. Iată cum se prepară!
- Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea
- Ingredientul secret pe care îl folosește prezentatoarea TV în compoziția acestui desert
Crema de zahăr ars este o rețetă veche, simplă, dar extrem rapidă cu o cremă fină, perfectă, onctuoasă și aromată. Aceste desert este extrem de iubit în România, și nu numai.
Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea
Este una dintre cele mai cunoscute femei din showbiz-ul de la noi din țară, un om de televiziune de succes, dar și o gospodină desăvârșită. În plus, este dispusă să își dezvăluie secretele culinare cu fanii. Află cum poți să prepari rețeta specială de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea.
“Vă propun o rețetă adusa tocmai din Franța. Daca sunteți amatori de cremă de zahar ars, vă propun o cremă puțin mai fină, mai delicată și nobilă. O variantă franțuzească și anume, Crème Brullee. Se va face pe deasupra cu o crustă de zahar pe care trebuie să o spargeți. Este o nebunie întreagă! Aveți nevoie de foarte puține ingrediente.”, a fost introducerea Gabrielei Cristea, pe pagina sa de YouTube.
Ingrediente
- patru gălbenușuri;
- 80 grame de zahăr brun;
- 500 mililitri de smântână pentru gătit cu 33% grăsime;
- esență de vanilie.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de cremă de zahăr ars conform rețetei Gabrielei Cristea, trebuie să ai la îndemână toate ingredientele necesare desertului.
Apoi, se ia cutia de smântână și o punem într-un recipient care se așeză pe foc. Trebuie să știți că aceasta se încălzește, nu se fierbe. După aceea, punem într-un bol cele patru gălbenușuri și cele 80 de grame de zahăr pe care le amestecăm bine.
În continuare, se încinge cuptorul la 150 de grade Celsius și se pune și o oală cu apă pe foc. Urmează pasul în care se coace pentru un timp de aproximativ o oră compoziția, însă, atenție că ea nu trebuie să fie foarte coaptă.
După ce s-a topit zahărul, se adaugă smântâna puțin câte puțin. Se pun, după aceea, în tavă mai multe recipiente mici și compoziția se adaugă într-un vas care are gură de scurgere, pentru a fi mai ușor de turnat.
“Desfacem cutia de smântână, eu am de 33% grăsime și trebuie să fie de gătit, nu cea acrișoară. O punem într-un recipient pe care îl așezam pe foc. Mare atenție, doar încălziți smântână, nu o fierbeți! Avem nevoie doar de gălbenușuri, pentru aceasta rețetă.
Cântărim apoi 80 de grame de zahăr. Într-un bol amestecăm gălbenușurile și zahărul. În smântâna încălzită o să adaug esență de vanilie. Amestecați până se topește tot zaharul din gălbenușuri. Am pus cuptorul să se încingă la 150 de grade și am mai pus și o oala cu apa pe foc, pentru că o să fac un bain-marie la cuptor. O să le coc aproximativ o oră, nu trebuie să fie foarte coaptă compoziția.
Trebuie să fie destul de moale și cremoasă. Acum, după ce am bătut bine zaharul cu gălbenușurile, încep să pun smântâna puțin cate puțin. Avem grijă să nu facem omletă. Am pus în tavă mai multe recipiente mici și compoziția am adăugat-o într-un vas care are gură de scurgere, pentru a fi mai ușor să torn. Nu trebuie să puneți mai mult de un cm de cremă în fiecare formă. Trebuie să fie fină și delicată. Mâncăm franțuzește!”, a explicat Gabriela Cristea.
La final, se toarnă apă fierbinte în tava cuptorului, astfel încât vasele mici să stea în lichid, ca la bain-marie. Crema se scoate din cuptor după 45, chiar 50 de minute. Vasele cu crema de zahăr ars se țin apoi la frigider cel puțin o oră, astfel încât să se răcească complet.
“Le-am scos și acum facem crusta de zahar. Luam zahăr și punem deasupra”, a explicat prezentatoarea, în timp ce a folosit arzătorul pentru a topi zahărul presărat peste cremă. După acest pa