Rețetă de cremă de zahăr ars cu portocale. Desertul rapid cu care îi vei impresiona pe cei dragi
Publicat pe 18.02.2024 la 21:08 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:37
Dacă ești în căutarea unui desert simplu și rapid cu care să îi dai pe spate pe cei dragi de Dragobete, noi îți propunem rețeta de cremă de zahăr ars cu portocale. Iată cum se prepară acest desert rapid și ieftin pe care îl poți prepara alături de cei dragi în orice moment al zilei!
- Rețetă de cremă de zahăr ars cu portocale
- Un desert simplu și rapid cu care îi vei impresiona pe cei dragi
Cine nu a gustat măcar o dată în copilărie crema de zahăr ars? De câte ori simțim un miros intens de vanilie și coajă de lămâie în bucătărie ne amintim de acest desert miraculos ce era gata într-o clipită, preferatul copiilor dar și al bunicuțelor ce iubeau rapiditatea și usturimea rețetei.
Rețetă de cremă de zahăr ars cu portocale
Crema de zahăr ars se numără printre preparatele preferate de români, și nu numai. Datorită gustului fin și a texturii pufoase pe care o oferă acest desert, multe gospodine gătesc sub o mulțime de forme acest preparat dulce.
Ingrediente
- 400 grame zahăr;
- 8 ouă;
- coajă de lămâie;
- 1 litru lapte;
- apă de flori de portocal.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de cremă de zahăr ars cu portocale, primul lucru pe care trebuie să îl afcem este să topim 200 de grame de zahăr. Însă, trebuie să fim foarte atenți că nu cumva să lăsăm să se lipească de tigaie.
În continuare, într-un bol adăugăm ouăle, 200 de grame de zahăr și coajă de lămâie. Umreaza pasul în care adăugăm apoi apă de flori de portocal și 1 litru de lapte.
După aceea, adăugăm compoziția peste zahărul ars și băgăm la cuptor, pe o tavă în care am turnat două pahare cu apă. În final, lăsăm la cuptor o oră și un sfert la 180 de grade.
Beneficiile portocalelor
Portocala este un fruct extrem de consumat și se găsește mai peste tot. Portocalele au numeroase beneficii pentru sănătate, cu un conținut bogat de vitamine, minerale și nutrienți de care organismul are nevoie pentru buna funcționare. Aceste fructe pot fi introduse în dieta zilnică, dar fără a exagera consumul. Potrivit nutriționiștilor, un pahar de suc de portocale conține mai multe fructe și multe zaharuri.
Puțini știu, însă fibrele conținute de portocală sunt esențiale pentru sănătatea generală, pentru menținerea unui sistem digestiv în parametri, pentru susținerea tranzitului intestinal normal și favorizarea înmulțirii bacteriilor benefice în intestine. Astfel că, o dietă bogată în fibre reduce riscul de apariție și dezvoltare a bolilor de inimă, a cancerului de colon și a obezității.
Portocalele sunt o sursă extraordinară de compuși bioactivi din plante ce au efecte antiinflamatorii și antioxidante.
CITEȘTE ȘI: Rețetă rapidă de cremă de zahăr ars. Ai nevoie de cinci ingrediente pentru acest desert simplu și delicios