Rețetă de crispy de post. Un preparat sănătos și delicios
Publicat pe 12.06.2023 la 14:52 Actualizat pe 12.06.2023 la 14:55
Astăzi a început postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, iar dacă vrei să te bucuri de o rețetă delicioasă de post, atunci încearcă crispy. Este preparatul cu care să-ți începi săptămâna bine, iar noi îți vom spune cum să-l prepari. Cu siguranță vei reuși să-ți impresionezi familia și prietenii cu această mâncare. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de crispy de post
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de crispy de post este delicioasă și ușor de preparat. Ai nevoie de câteva ingrediente pe care cu siguranță și tu le ai în casă. Dacă nu ai încercat acest preparat până acum, atunci este momentul perfect să o faci. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat delicios și foarte sănătos!
Rețetă de crispy de post
Ingrediente:
Pentru aluat:
-600 gr de cartofi fierți
-100-150 gr de făină albă
-1/2 linguriță de sare
Pentru crustă:
-50 ml de ulei
-100 gr de făină de porumb
-50 gr de zahăr
Mod de preparare:
Pentru început trebuie să pregătiți aluatul. Se zdrobesc cartofii până în momentul în care se obține consistenta unui piure. Se adaugă peste ei sare și făină albă, după care se amestecă foarte bine, până în momentul în care se formează un aluat ca de pâine. Se împarte aluatul în patru părți egale. Fiecare bucată de aluat se aplatizează și secționează în bucăți de câte 5 centimetri.
Într-o oală se pune la fiert apă împreună cu o linguriță de sare. Se adaugă pe rând bucățelele de aluat în momentul în care apa clocotește. Aluatul este gata în momentul în care se ridică la suprafață.
Acum se va pregăti crusta. Se pune ulei la încins într-o tigaie, iar peste ulei se adaugă făină de porumb. Se rumenește puțin, după care se închide focul și se adaugă zahăr. Se trece aluatul prin crustă și crispy este gata. Poți servi acest preparat cu cartofi prăjiți și salată de legume. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de tartă cu mere și migdale. Desertul perfect pentru zilele de vară