Rețetă de desert cu zmeură și mascarpone la pahar. Un desert răcoros și gustos
Publicat pe 07.06.2022 la 16:08 Actualizat pe 07.06.2022 la 16:08
Vrei să te delectezi cu un desert delicios pentru zilele călduroase de vară? Rețeta de desert cu zmeură și mascarpone la pahar este un preparat delicios atât pentru tine, cât și pentru familia ta și poate fi realizat foarte ușor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Rețetă de desert cu zmeură și mascarpone la pahar
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Temperaturile ridicate de afară nu sunt tocmai pe placul tuturor și cu siguranță vrei să te delectezi cu un preparat răcoros. Rețeta de desert cu zmeură și mascarpone la pahar este perfect pentru zilele călduroase de vară și poate fi realizat foarte ușor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de desert cu zmeură și mascarpone la pahar
Ingrediente:
- 250 g mascarpone
- 4 lingurite zahar pudra
- 150 ml frisca
- 1 plic zahar vanilat
- 8-10 piscoturi
- 150 ml lapte
- 2 linguri cafea tare
- 2 linguri lichior ciocolata alba
- ciocolata rasa pentru decor
Mod de preparare:
Adăugăm mascarpone într-un bol și îl mixăm cu zahărul pudră, iar separat batem frișca tare cu zahărul vanilat, apoi o amestecăm cu mascarpone. Într-un alt castron amestecăm laptele cu cafea, dar și lichior de ciocolată albă și înmuiem pișcoturile tăiate pe măsura paharelor în care vom pune preparatul.
Aranjăm în pahare straturile de pișcoturi, cremă de mascarpone, dar și zmeura până când terminăm compoziția. Desertul îl putem decora cu ciocolată rasă, dar și cu zmeură și punem paharele la rece pentru o oră. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de ciorbă rece cu ridichi. Un preparat delicios pentru vară