Rețetă de dulceață de păpădie. Remediul des folosit în tratarea afecțiunilor organismului
Publicat pe 12.05.2023 la 08:36 Actualizat pe 12.05.2023 la 08:36
Dulceața de păpădie este unul dintre cele mai bune remedii în tratarea afecțiunilor organismului. Astfel, dulceața de păpădie este bogată în substanțe cu acțiune antioxidantă, antibacteriană și anti-inflamatorie, aceasta fiind binevenită în tratarea unor afecțiuni. Cum se prepară această dulceață.
- Rețetă de dulceață de păpădie
- Remediul des folosit în tratarea afecțiunilor organismului
Dulceața de păpădie este una dintre cele mai căutate remedii în tratarea afecțiunilor organismului. Chiar dacă ea poate fi cumpărată din magazine, iată că aceasta se poate prepară și acasă. Pentru acest lucru, ai nevoie doar de câteva ingrediente.
Rețetă de dulceață de păpădie
Ingrediente
- 365 flori de păpădie;
- 1 kg zahăr;
- 2 portocale și 2 lămâi, de preferință bio;
- 1 ½ l apă.
Mod de preparare
Primăvara, este cel mai bun moment în care putem culege păpădii. Astfel, atunci când vremea este frumoasă, această activitate este una dintre cele mai plăcute.
Astfel, dacă vrei să prepari o rețetă de dulceață, tot ce trebuie să faci este să culegi păpădiile cele mai înflorite, apoi, odată ajuns acasă, spală-le foarte bine și detașează petalele. După care așază-le pe un prosop de bucătărie și lasă-le la soare cât mai multe ore.
Apoi, pune petalele într-o oală împreună cu apă și cu citricele tăiate bucăți. Astfel, dacă citricele sunt bio, nu este necesar să le îndepărtezi cojile. În caz contrar, curăță-le de coji.
Pune-le la fiert, la foc mic, timp de o oră, amestecând din când în când. Apoi toarnă conținutul oalei într-o sită fină, presând cât poți de mult pentru a obține maximum de suc. În sucul astfel obținut adaugă zahărul și mai dă în fiert 45 de minute.
După scurgerea celor 45 de minute, cu o linguriță, ia puțină dulceață de păpădie din oală și las-o pe o farfurie rece.
Dacă se întărește rapid, acesta este semn că poate fi luată de pe foc. Las-o să se răcească înainte de a o pune în borcane.
Beneficii dulceață de păpădie
Vrei să pregătești dulceață de păpădie, dar nu știi care sunt beneficiile acestei plante? Din informațiile specialiștilor, păpădia este o sursă importantă de vitamine: A, C, D, complex B și minerale: Fier, Potasiu, Zinc.
Astfel că, păpădia a adus numeroase beneficii funcției hepatice, datorită efectului pe care îl are asupra creșterii secreției biliare. După numeroase cercetări , specialiștii au mai descoperit că păpădia ajută în tratarea mai multor afecțiuni ale organismului.
-ajută în ameliorarea problemelor urinare;
-reduce inflamația;
-are un efect benefic asupra densității osoase;
-poate preveni apariția cancerului mamar, de colon, prostată, la plămâni și ficat;
-poate preveni diabetul;
-reglează problemele digestive;
-este un antioxidant natural;
-reglează colesterolul;
-are efecte benefice asupra pielii.
CITEȘTE ȘI: Dulceață de rubarbă cu vanilie. Se prepară în doar câteva minute