Rețetă de ecler cu banane. Un desert special pentru cei dragi
Publicat pe 09.08.2022 la 23:51 Actualizat pe 09.08.2022 la 23:52
Eclerele reprezintă un desert extrem de delicios, iar combinațiile pot fi diverse. De data aceasta îți prezint o rețetă de eclere cu banane. Este un desert inedit care va face deliciul copiilor, dar și adulților. Se prepară ușor, dar trebuie să ai destul de multă răbdare în bucătărie.
- Eclere cu banane
- Ingrediente și mod de preparare
Eclerele cu banane sunt un desert extrem de delicios care vor atrage atenția tuturor membrilor familiei. Ele sunt extrem de delicioase și aromate datorită gustului intens de banane. Nu se prepară deloc greu, dar trebuie să știi că ai nevoie de răbdare în bucătărie. Iată care sunt ingredientele necesare pentru această rețetă delicioasă.
Ingrediente
Pentru aluat
3 ouă
4 linguri de făină
0.5 cană de lapte
2 linguri de unt
1 vârf de sare
Pentru cremă și glazură
100 g ciocolată de menaj
300 g frișcă sau smântână
2 banane
1 plic de zahăr vanilat
Zahăr pudră
Mod de preparare
Pui la fiert, la foc mediu, laptele, sarea și untul. Când începe să fiarbă, reduci intensitatea focului, adaugi toată făina cernută și amesteci energic, până când aluatul se adună sub forma unei sfere. Iei vasul de pe foc, lași compoziția să se răcorească și încorporezi treptat ouăle. Pui compoziția într-un cornet pentru decorat prăjituri și faci bastonașe de 10 cm în tava tapetată cu hârtie de copt. Le coci la foc iute, 20 de minute, fără să deschizi ușa cuptorului. Tai eclerurile reci pe lungime, în jumătate. Topești la bain-marie ciocolata rămasă și o torni în fir subțire în frișcă și omogenizezi, după care adaugi aroma. Tai bananele decojite în rondele și le stropești cu zeamă de lămâie. Umpli eclerurile cu banane și cremă și le presari cu zahăr pudră. Le servești după ce le-ai răcit în frigider. Poftă bună!