Rețetă de ecler la tavă fără coacere. Un preparat delicios în doar câteva minute
Publicat pe 06.10.2023 la 02:26 Actualizat pe 06.10.2023 la 02:28
Dacă vrei să pregătești un desert extrem de delicios și să fie gata în doar câteva minute, noi îți prezentăm rețeta de ecler la tavă fără coacere. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și pașii pe care trebuie să-i oferi!
- Ecler la tavă fără coacere
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețeta de ecler la tavă fără coacere este ușor de realizat chiar dacă nu ai prea multă experiență în bucătărie. Îi poți surprinde pe cei dragi cu un preparat delicios care nu necesită mult timp. Iată care sunt ingredientele pe care să le folosești!
Rețetă de ecler la tavă fără coacere
Ingrediente:
Pentru cremă:
- 200 grame de zahăr
- 150 grame de pudră de budincă
- 800 grame de lapte
- 400 grame de biscuiți
- 300 ml frișcă
- 100 ml pentru biscuiți
Pentru glazură:
- 50 ml lapte
- 200 g ciocolată
Mod de preparare:
Într-un bol pune pudra de budincă, zahărul și doar 800 ml de lapte și amestecă bine. Pune o cratiță pe aragaz la foc mic și adaugă compoziția. Amestecă totul foarte bine până se îngroașă. După ce s-a făcut budinca, ia-o de pe foc și pune-o într-un alt recipient. Acoperă budinca cu folie de plastic pentru a nu face crustă și las-o să se răcească.
Într-un alt bol pune frișca lichidă și mixează până se îngroașă. După ce s-a răcit budinca pune și frișca bătută și amestecă totul bine. Ai nevoie de 100 ml de lapte ca să înmoi biscuiții în lapte și pune un rând în tava în care vrei să pui prăjitura.
Adaugă jumate din cremă și fă tot acești pași până când termini compoziția. Pune preparatul la frigider pentru 2 ore. Pentru glazură trebuie să topești și să pui laptele. După ce ai scos prăjitura de la frigider, pune crema deasupra. Poftă bună!
Citește și: Cum se face glazura pentru ecler, de fapt. Ingredientul ca să iasă ca în cofetării