Rețetă de escalop de vită cu ciuperci. Un preparat rafinat și delicios
Publicat pe 20.07.2022 la 19:39 Actualizat pe 20.07.2022 la 19:39
Acest preparat este extrem de delicios. Este o rețetă pe care o poți face ori de câte ori ai invitați la masă și vrei să îi impresionezi. Nu vei da niciodată greș cu un așa preparat rafinat. Nu se prepară foarte simplu, însă tot efortul merită. Gustul este de senzație, iar membrii familiei va aprecia tot efortul tău. Iată cum se prepară această rețetă.
- Escalop de vită cu ciuperci
- Ingrediente și mod de preparare
Escalopul de vită cu ciuperci este un preparat foarte rafinat și apreciat. Carnea de vită este destul de pretențioasă, însă extrem de gustoasă. Ba mai mult, este o carne care este foarte slabă în grăsimi, potrivită pentru diete. Acest preparat din carne de vită este foarte aromat. Este adevărat că nu se prepară prea simplu, însă te vei îndrăgosti garantat de această rețetă.
Ingrediente
100 ml vin alb
200 ml supă de vită
50 ml ulei de măsline
500 g pulpă de vită dezosată
250 g ciuperci feliate
50 g unt
3 căței de usturoi
2 linguri de smântână
4 linguri de făină
Sare
Piper
Cimbru
Mod de preparare
Carnea de vită se taie felii subțiri și se bate cu ciocanul de șnițele. Se sărează, se piperează și se asezonează cu cimbru uscat. Pe o farfurie se pun 3 linguri de făină și se tăvălesc șnițelele pe ambele părți. Se încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și se prăjesc șnițelele de vită. Se scot și se țin la cald. Ciupercile se scurg de zeama din conservă și se clătesc cu apă rece. Într-o cratiță se topește untul, se adaugă usturoiul tăiat fin, apoi se pun ciupercile și se rumenesc puțin. Se adaugă carnea, vinul și supa caldă. Se lasă să scadă cam 30 minute. La final se adaugă smântâna în care s-a dizolvat o lingură de făină și se mai lasă să dea un clocot pe foc. După ce este gata, se servește caldă. Poftă bună!