Trucul perfect pentru frăgezirea cărnii de vită. Îl vei folosi de fiecare dată de acum în colo
Publicat pe 20.07.2022 la 19:13 Actualizat pe 20.07.2022 la 19:13
Carnea de vită reprezintă o mare provocare pentru oricine, dar mai ales pentru persoanele care nu sunt obișnuite cu gătitul ei. Este o carne mai pretențioasă care necesită mare atenție atunci când este preparată. Dacă vrei să mănânci o carne de vită bine gătită trebuie să ții cont de anumite reguli, altfel riști ca bucata de carne să se întărească și să iasă un eșec total. Iată trucurile care te vor ajuta la o gătire a cărnii de vită corectă.
- Vum frăgezești carnea de vită
- Trucul care va ajuta enorm
Carnea de vită reprezintă un preparat foarte delicios, dar în același timp foarte pretențios. Se poate întâmpla să o întărești la gătit dacă nu ții cont de anumite reguli de bază. De aceea este bine să te documentezi înainte de a te apuca de gătit și să știi foarte bine faci, asta dacă vrei să ai parte de o masă delicioasă, bineînțeles.
Trucul perfect pentru frăgezirea cărnii de vită
Așa cum spuneam, carnea de vită este extrem de pretențioasă la gătit. Putem avea partea de o friptură de vită bună î dacă ținem cont de anumite reguli. Spre exemplu, pentru o carne de vită fragedă o poți congela. Este un procedeu îndelungat, dar care dă rezultate bune de fiecare dată. Carnea congelează bine, iar apoi ea trebuie să fie decongelată lent. Cel mai bine se decongelează în apă rece, astfel ea se va frăgezii foarte bine.
O altă metodă este să adăugăm o lingură de oțet pentru fiecare kilogram de carne. Se pune oțet în apa în carnea fierbe. Dacă nu doriți oțet, puteți folosi la fel de bine suc de lămâie sau un vin de bună calitate. De asemenea, ea poate fi lăsată la marinat cu o zi înainte de a fi preparată. Frăgezirea ei este garantată. Este de menționat că trebuie neapărat ca membrana albă de pe suprafața cărnii să fie curățată. Ea nu se va frăgezii niciodată și va împiedica marinada să pătrundă bine în muschi.