Rețetă de faguri de casă cu ciocolată. Ce trebuie să adaugi pentru o textură care ți se topește în gură
![Ilinca Lunca](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/ilinca-lunca-1696416463.jpg)
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 05.12.2023 la 19:57
Actualizat pe 05.12.2023 la 19:57
Fagurile de ciocolată sunt desertul care îți amintește de copilărie și de serile de iarnă, petrecute în familie. Sunt foarte delicioase și au o textură care ți se topește în gură. Dacă vrei să gătești un desert rapid, dar foarte delicios, fagurile sunt alegerea perfectă. Iată ce trebuie să adaugi.
- Cum gătești faguri cu ciocolată
- Ce ingredient secret le dă un gust fabulos
Iubitorii de deserturi știu cât de delicioase sunt fagurile cu ciocolată, însă puțini sunt cei care știu cât de ușor se gătesc. Pentru adulți este desertul copilăriei și toți își doresc să reproducă gustul fabulos obținut de mamele sau bunicile lor. Ei bine, noi îți prezentăm secretul pentru cel mai delicios desert.
Rețetă de faguri de casă cu ciocolată
Fagurile de ciocolată pot fi cumpărate și din magazine, însă cele mai delicioase sunt cele gătite acasă. Mirosul aluatului cald este cel care le amintește tuturor de iernile din copilărie. Pot fi preparate cu orice alte arome, însă cea mai bună combinație este cea cu ciocolată, atât amăruie, cât și cu Nutella.
Fagurile cu ciocolată pot fi servite cu ceai, ciocolată caldă sau ceai, în serile răcoroase de iarnă, alături de familie. Iată cum se gătesc.
Ingrediente pentru aluat
- 6 ouă
- 8 linguri de ulei
- 400 de grame de făină
- 10 linguri de lapte
- esență de rom
- praf de sare
Ingrediente pentru umplutură
- 3 linguri de cacao
- 100 grame de unt
- 6 linguri de zahăr
- nuci măcinate
- esență de rom
Mod de preparare
Se pregătește un bol mare, în care se bat bine ouăle, iar mai apoi se adaugă zahăr, sare, ulei și lapte, iar mai apoi se poate adăuga esența de rom. După ce aceste ingredente s-au încorporat, se adaugă și făina. Aceasta se amestecă bine, până când se obține un aluat omogen, asemănător cu cel de clătite.
Se pregătește aparatul de făcut vafe și se pune la încins. După ce s-a încălzit suficient, se unge cu puțin ulei, astfel încât aluatul să nu se prindă. Cu o lingură mare sau un polonic, se ia din aluat și se toarnă în forma de vafe.
Acestea se lasă ca copt aproximativ cinci minute, timp în care poți să prepari compoziția. Se pregătește un bol unde se topește untul, iar mai apoi se mixează. În același bol se adaugă pudra de cacao, zahăr, esența de rom și nuca măcinată. Acestea se amestecă până când se formează o cremă pufoasă de ciocolată. După ce este gata, se lasă la răcit.
După approximativ o oră, se ung cu ciocolată câte doi fagi și se îmbină. Fagii cu ciocolată trebuie lăsați la frigider timp de o zi, astfel încât crema să se întărească suficient. Peste ei se poate presăra zahăr pudră.
Citește și: Rețetă de salam de biscuIți cu banane. Desertul cu care nu ai cum să dai greș