Rețetă de foietaje cu struguri și brânză. Un preparat pe care ar trebui să-l încerci în această toamnă
Publicat pe 06.11.2023 la 23:44 Actualizat pe 06.11.2023 la 23:44
Dacă îți dorești să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, dar ai rămas în pană de idei, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm o rețetă simplă de foietaje cu struguri și brânză. Este un preparat pe care ar trebui să-l încerci în această toamă. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de foietaje cu struguri și brânză
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de foietaje cu struguri și brânză este extrem de simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Dacă nu ai încercat până acum acest preparat gustos, atunci ar fi momentul perfect să o faci. Este un deliciu pe care îl mănâncă francezii. Iat care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un desert gustos!
Rețetă de foietaje cu struguri și brânză
Ingrediente:
Pentru aluat:
-2 lingurițe de zahăr
-40 gr de apă rece
-360 gr de făină
-165 gr de unt rece
Pentru umplutură:
-200 gr de struguri
-100 gr de brânză de vaci
-2 linguri de zahăr
-100 gr de apă
-zeama de la o jumătate de lămâie
Pentru finisare:
-un ou
Mod de preparare:
Într-un bol se amestecă foarte bine făina cu zahărul, peste care se va adăuga untul tăiat cubulețe. Se frământă foarte bine aluatul, până în momentul în care se obține o compozitie sfaramicioasa.
Treptat se adaugă apă și se omogenizează compoziția. Trebuie să se obțină un aluat ferm și legat foarte bine. Se învelește aluatul într-o folie alimentară și se bagă la frigider pentru aproximativ 30 de mnute.
Într-o oală se fierb strugurii alături de zahăr, zeama de lămâie și apă. Totul trebuie să stea pe foc pentru aproximativ 20 de minute. Se amestecă din când în când, pentru a nu se prinde de oală.
Cuptorul se încălzește la temperatura de 220 de grade Celsius. Se scoate aluatul din frigider, apoi se pune pe o suprafață plată și se întinde foarte bine. Se taie în 20 de bucăți cu diametrul de aproximativ 7-8 centimetri.
Primele 10 bucăți se pun într-o tavă care trebuie tapetată cu hârtie de copt. Pe fiecare parte se așează brânza, iar peste ea se pune dulceață de struguri. Marginile care au rămas libere se ung cu un ou bătut. Următoarele 10 bucăți se crestează în centru, iar fiecare bucată se așează peste celelalte din tavă și se sigilează foarte bine.
Se ung foietajele cu ou bătut foarte bine și se bagă în cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Foietajele cu struguri și brânză trebuie să fie rumenii. Se scot din cuptor și se servesc ca atare. Poftă bună!
Citește și: Mâncare de prune uscate cu orez și zahăr ars. Rețetă inedită pentru cină