Rețetă de prăjitură cu pere și scorțișoară. Desertul ideal pentru zilele de toamnă
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 05.11.2023 la 20:06
Actualizat pe 05.11.2023 la 20:06
Pentru zilele friguroase de toamnă, se recomandă timpul petrecut alături de cei dragi, precum și un desert delicios. Prăjitura cu pere și scorțișoară se poate prepara în doar câteva minute, iar rezultatul va fi unul demențial.
- Cum se preapară prăjitura cu pere și scorțișoară
- Desertul ideal pentru zilele de toamnă
Prăjiturile sunt un adevărat deliciu, iar dacă vrei să-ți răsfeți familie, poți prepara următoarea rețetă. Desertul cu pere și scorțișoară are un gust demențial și te va face să te îndrăgostești instant de el. Se prepară în câteva minute și nu este deloc complicat.
Ingrediente
- 200g făină
- 100g unt rece
- 2 linguri zahăr
- 1 ou
- Un praf de sare
- Pentru umplutură:
- 4 pere mature
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- Sucul de la o lămâie
Pentru topping
- 50g migdale
Mod de preparare
Pentru aluat
Într-un castron mare, amestecați făina, zahărul și sarea. Adăugați untul cubulețe și amestecați cu vârful degetelor până când obțineți un amestec nisipos.
Adăugați oul și amestecați până când aluatul se leagă. Dacă este necesar, adăugați apă rece treptat pentru a obține un aluat omogen.
Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de aproximativ 30 de minute.
Pentru umplutură
Într-un alt castron, amestecați feliile de pere cu zahărul, scorțișoara și sucul de lămâie. Lăsați-le deoparte să se odihnească pentru a se îmbina aromele.
Pentru asamblarea prăjiturii
Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o formă de copt rotundă de aproximativ 23 cm diametru. Ungeți forma cu unt și tapetați fundul cu hârtie de copt.
Întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făină, apoi transferați-l în forma pregătită, acoperind fundul și marginile. Tăiați excesul de aluat.
Așezați feliile de pere peste aluat într-un model decorativ.
Presărați migdalele feliute peste pere.
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când aluatul este frumos rumenit și perele sunt moi și caramelizate.
Lăsați prăjitura să se răcească în formă timp de aproximativ 15-20 de minute, apoi o puteți scoate din formă.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de papanași cu multă brânză. Preparatul cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi