Rețetă de papanași cu multă brânză. Preparatul cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi
Publicat pe 05.11.2023 la 10:33 Actualizat pe 05.11.2023 la 10:33
Este weekend și probabil ai poftă de ceva dulce, însă nu ai idee ce să pregătești? Ei bine, nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru papanașii cu multă brânză. Este un preparat cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest desert gustos, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de papanași cu multă brânză
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de papanași cu multă brânză este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat de care te vei îndrăgosti! Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert delicios!
Rețetă de papanași cu multă brânză
Ingrediente:
-400 gr de brânză scursă de zer
-2 plicuri de zahăr vanilinat
-2 ouă
-o linguriță de praf de copt
-un praf de sare
-o esență de vanilie
-8 linguri de făină
-coaja rasă de la o lămâie
-smântână
-ulei
-dulceața preferată (afine, căpșuni, zmeură)
Mod de preparare:
Brânza se pune într-un bol încăpător, iar peste ea se adaugă ouăle, zahărul vanilinat, sarea, praful de copt, esența de vanilie și coaja rasă de la lămâie. Se amestecă toate aceste ingrediente cu un tel, după care treptat se adaugă făina și se amestecă cu mâna. La final aluatul trebuie să fie lipicios. Se bagă aluatul la rece pentru o jumătate de oră.
După ce aluatul a stat la rece se întinde pe un tocător tapetat cu făină și se taie în opt bucăți. Ultima bucată, cea mai mare, se taie în alte șapte bucăți pentru a forma biluțele. Bucățile mari trebuie formate în papanași.
Se prăjesc papanașii în uleiul încins la foc mediu. Se țin pe foc până în momentul în care devin rumenii. Se asezonează papanașii cu smântână și cu dulceața preferată, apoi sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de cornulețe de casă cu rahat. Ce să adaugi în aluat pentru a fi pufoase și fragede