Tort cu ananas și vanilie. Rețetă delicioasă. Ce trebuie să faci, pas cu pas
Publicat pe 02.11.2023 la 20:16 Actualizat pe 02.11.2023 la 20:16
Ești în căutarea unui desert potrivit pentru momentele speciale? Îți prezentăm o rețetă de tort cu ananas și vanilie. Cum trebuie să procedezi, pas cu pas.
- Rețetă de tort cu ananas și vanilie
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă delicioasă de tort cu ananas și vanilie la tine acasă.
Rețetă de tort cu ananas și vanilie
Ingrediente pentru blat
- 4 linguri făină
- două lingurițe de cacao
- două linguri esență de rom
- 7 ouă
- o cană de zahăr
- un praf de copt
Ingrediente pentru cremă
- 4 linguri limoncello
- coaja rasă de lamâie
- o linguriță esență de vanilie
- un plic de gelatină
- ananas din compot
- 600 ml lapte
- 8 linguri făină
- 8 linguri de zahăr
- 300 gr mascarpone
- trei linguri zahăr pudră cu gust de vanilie
Ingrediente pentru ornat
- 150 gr ciocolată cu lapte
- bombonele albastre decorative
- o linguriță cacao
- 250 ml smăntână pentru frișcă
- trei linguri zahăr pudră cu gust de vanilie
Mod de preparare
Pentru început, batem ouăle până obținem o spumă consistentă, adăugând zahărul până acesta se dizolvă complet. Introducem esența de vanilie, praful de copt și făina cernută. La final, încorporăm și cacaoa, pe care o trecem și ea prin sită.
O tavă rotundă o ungem cu margarină, o acoperim cu hârtie de copt și turnăm compoziția blatului. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la temperatura potrivită. Odată ce blatul este copt (verificăm cu ajutorul unei scobitori), îl scoatem din cuptor, îl lăsăm să se răcească și îl tăiem în două foi.
Într-un bol, combinăm zahărul, făina și o mică cantitate din lapte, amestecând până obținem o cremă fină, fără cocoloașe. Restul de lapte îl punem la fiert, iar când dă în clocot, adăugăm amestecul de făină în fir subțire. Amestecăm continuu pe foc, iar când devine asemănătoare cu o budincă, o luăm de pe foc. Adăugăm coaja rasă de lămâie, acoperim cu folie și o lăsăm să se răcească. Odată ce crema s-a răcit, adăugăm mascarpone, zahărul pudră vanilat, limoncello și esența de vanilie. Mixăm la viteză redusă până când toate ingredientele sunt bine incorporate.
Hidratăm gelatina în 100 ml de apă timp de 10 minute, apoi o topim pe baie de aburi și o incorporăm în crema de vanilie, amestecând bine. Așezăm prima foaie de blat pe un platou, iar în jur folosim un inel detasabil. Turnăm aproximativ un sfert din crema preparată, așezăm cubulețe de ananas și acoperim din nou cu cremă (păstrând aproximativ un sfert). Plasăm a doua foaie de blat deasupra și o ungem cu crema rămasă. Apoi, punem tortul la frigider pentru a se întări.
În primul rând, pregătim ornamentele din bomboane și ciocolată. Ciocolata o frângem în bucăți și o topim. Într-o formă de inimioară de bomboane Milka, dispunem bomboane decorative albastre pe margini, peste care turnăm ciocolata topită și le lăsăm la frigider până se întăresc bine. Mixăm smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră vanilat până se întărește. După ce crema tortului s-a întărit, îndepărtăm inelul detasabil, acoperim marginile cu frișcă și, folosind un pieptene de bucătărie, trasăm linii decorative.
Citește și: Tort cu cremă de mango și frișcă. Rețetă delicioasă și simplă