Rețetă de clătite de varză. Un preparat delicios pentru acest sezon
Publicat pe 01.11.2023 la 09:54 Actualizat pe 01.11.2023 la 09:54
Dacă te-ai săturat de clasicele rețete de clătite și vrei să încerci ceva nou, atunci este momentul perfect să prepari clătite de varză. Este un preparat delicios pentru acest sezon și va reuși cu siguranță să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de clătite de varză
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de clătite de varză este ușoară și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Dacă nu ai încercat acest preparat până acum, atunci este momentul perfect să o faci. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o delicatesă!
Rețetă de clătite de varză
Ingrediente:
-1 morcov
-250 gr de varză albă
-3 fire de ceapă verde
-3 ouă
-6 fire de pătrunjel
-40 gr de făină albă
-ulei
-sare
Mod de preparare:
Se taie varza fideluță cu ajutorul unui cuțit sau se poate da prin răzătoarea mare. Morcovul se dă prin răzătoarea mică. Se presară peste varză o linguriță de sare și se frământă până în momentul în care devine moale și volumul ei scade la jumătate.
Se toacă ceapa rondele și părtrunjelul se toacă fin, apoi aceste două ingrediente se pun peste varză și morcov. Ouăle se separă foarte bine și se bat, iar peste ele se adaugă făina. Se amestecă totul foarte bine.
Varza și celelalte ingrediente se adaugă în amestecul cu ouă și făină și se amestecă totul foarte bine. Se încinge ulei într-o tigaie mai mare și se dă focul la mic. Se ia câte o lingură cu vârf din amestec și se așează în tigaie. Se nivelează foarte bine în tigaie, pentru a avea o formă plată și se lasă la prăjit. Se întorc de pe o parte pe alta la prăjit, apoi se scot pe un șervețel, pentru a lua surplusul de ulei.
Se prăjesc clătitele foarte bine pe fiecare parte, după care sunt gata de servit. Se pot consuma cu smânână, maioneză, iaurt sau wasabi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de brioșe cu banane și fulgi de ovăz. Cum să prepari cel mai sănătos și delicios desert