Rețetă de brioșe cu banane și fulgi de ovăz. Cum să prepari cel mai sănătos și delicios desert
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 01.11.2023 la 09:03
Actualizat pe 01.11.2023 la 09:03
Ovăzul este un ingredient esențial pentru sănătate, care le oferă ocazia oamenilor să se bucure de deserturi delicioase, dar sănătoase. Are puține calorii și multe proteine, pe care nu trebuie sî le ratezi. Așadar, îți prezentăm rețeta de brioșe cu banane și fulgi de ovăz, un desert pe care îl vei îndrăgi din prima clipă.
- Cum prepari brioșele cu banane și ovăz
- Un desert sănătos de care te vei îndrăgosti
Nutriționiștii recomandă consumul de ovăz datorită beneficiilor sale pentru organism, dar și al faptului că se gătește repede și poate fi utilizat la multe preparate. Este recomandat să fie consumat dimineața datorită beneficiilor pe care le are pentru organism. Ovăzul este un aliat al dietelor și un ingredient esențial pentru a slăbi sănătos.
Rețetă de brioșe cu banane și fulgi de ovăz
Acest ingredient poate fi folosit atât pentru deserturi, cât și pentru un mic dejun delicios care te va ajuta să îți începi ziua cu multă energie. Dacă, totuși, îți dorești să te bucuri de ceva dulce, fără să pui kilograme în plus, poți să încerci rețeta de brioșe cu banane și fulgi de ovăz, pentru care ai nevoie de doar câteva ingrediente.
Ingredientele pentru prepararea brioșelor
- 180 de grame de făină
- 80 de mililitri de ulei vegetal
- O jumătate de linguriță de esență de vanilie
- Sare
- O linguriță de bicarbonat de sodiu
- 80 de grame de fulgi de ovăz
- Două lingurițe de praf de copt
- 180 mililitri de lapte
- Un ou
- 100 de grame de zahăr
- 200 de grame de banane
Ingrediente pentru glazură
- O linguriță de scorțișoară
- Două linguri de unt fără sare
- 80 de grame de fulgi de ovăz
Mod de preparare
Pentru început, se pregătește o tavă cu hârtie de copt și se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Ulterior, se adaugă într-un bol făina, fulgii de ovăz, zahărul, bicrarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea și se amestecă.
Separat se bate oul, peste care se adaugă laptele, uleiul și esența de vanilie, iar mai apoi bananele zdrobite. Cele două compoziții se amestecă până se omogenizează. Aluatul se pune în formele de brioșe.
Pasul următor este să prepari glazura. Se amestecă ovăzul cu scorțișoara într-un blender, iar mai apoi se adaugă unt rece și se continuă să se mixeze. La final trebuie să se formeze niște bucăți mai groase de crumble. Acestea se adaugă peste brioșe, iar tava se poate băga la cuptor, timp de aproximativ 20 de minute.
Citește și: Este sigur să mănânci ovăz expirat? Care sunt explicațiile specialiștilor