Rețetă de cornulețe de casă cu rahat. Ce să adaugi în aluat pentru a fi pufoase și fragede
![Bianca Cimpoi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/bianca-cimpoi-1667898384.jpg)
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 04.11.2023 la 23:09
Actualizat pe 04.11.2023 la 23:09
Cornulețele pot fi alegerea ideală atunci când vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert simplu și rapid de preparat. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și sunt delicioase cu orice fel de umplutură.
- Rețetă de cornulețe de casă cu rahat
- Ce să adaugi în aluat pentru a fi pufoase și fragede
Există tot felul de rețete de cornulețe, dar cele care, cu siguranță, îți amintesc de gustul copilăriei sunt cele cu rahat, care se pregătesc rapid și nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
Rețetă de cornulețe de casă cu rahat
Ingrediente:
- 300 grame făină
- 120 grame untură
- 100 grame zahăr pudră
- oup
- oțet
- praf de copt
- rahat
- nucă măcinată și gem de prune
- smântână
- zahăr pudră pentru decor
- esență de vanilie
Mod de preparare:
Pentru început, se pune într-un bol zahărul și untura, acest ingredient fiind cel adăugat în rețelele clasice de cornulețe. Untura poate fi înlocuită fie cu borș, fie cu vin alb, care se pune tot la început. Se amestecă untura și zahărul, iar mai apoi se pun și ouăle, puțin oțet și smântână.
Se amestecă bine, din nou și ulterior se adaugă și făina, esența de vanilie și un plic de praf de copt. Se frământă amestecul până se obține aluatul, iar dacă este mult prea lipicios, se mai pune făină. Aluatul trebuie să se dezlipească de mână ușor și să fie elastic. După ce este gata, se lasă la rece măcar o oră.
Se pregătește umplutura Se taie rahatul și se amestecă nucă, împreună cu dulceață de prune. Cornulețele pot fi umplute și cu alte ingrediente, de la mac, la unt, smântână sau doar nucă măcinată. Se scoate aluatul din frigider și se taie câte o bucată în formă de triunghi, iar mai apoi se pune rahat, amestecul de nucă și dulceață de prune sau orice alte ingrediente și se rulează.
Se lasă la cuptor pentru 20 de minute, la 190 de grade Celsius, iar după ce sunt gata se adaugă zahăr pudră. În aluatul pentru cornulețe mai poate fi adaugat și ulei ori apă minerală, dacă desertul este unul de post. Vor ieși la fel de gustoase precum cele care nu conțin ouă sau lapte ori unt.
Citește și: Tort cu ananas și vanilie. Rețetă delicioasă. Ce trebuie să faci, pas cu pas