Rețetă de prăjitură de casă cu gem. Un preparat simplu și delicios
Publicat pe 04.11.2023 la 10:58 Actualizat pe 04.11.2023 la 10:58
Este weekend și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios, însă nu ai nici cea mai mică idee ce să gătești? Ei bine, nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de prăjitură de casă cu gem. Este un preparat simplu și extrem de gustos, care va reuși cu siguranță să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest desert, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de prăjitură de casă cu gem
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de prăjitură de casă cu gem este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Te asigurăm că te vei îndrăgosti de acest desert, iar cei dragi îl vor adora cu siguranță. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat sănătos și gustos!
Rețetă de prăjitură de casă cu gem
Ingrediente:
-200 ml de lapte
-3 ouă
-90 ml de ulei
-200 gr de zahăr
-400 gr de făină
-jumătate de linguriță de sare
-un borcan de gem de căpșuni sau orice alt gem preferi
-1 linguriță și jumătate de praf de copt
-o esență de vanilie sau un zahăr vanilinat
-zahăr pudră
Mod de preparare:
Ouăle se mixează spumă împreună cu sarea, iar treptat se adaugă esența de vanilie și zahărul. Se mixează totul foarte bine și se încorporează în amestec laptele și uleiul. Se adaugă făina cernută. Se pune praf de copt și se mixează totul foarte bine, până în momentul în care compoziția nu mai are cocoloașe.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și jumătate din compoziția obținută se toarnă în tavă. Se întinde gemul de căpșuni și apoi se pune restul de compoziție. Se uniformiează totul foarte bine și se dă tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute, la temperatura de 180 de grade Celsius. După cele 15 minute se scade focul la 160 de grade Celsius și se mai coace prăjitura de casă cu gem pentru încă 40 de minute.
Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă la răcit, se dă cu zahăr pudră deasupra, se taie și este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de cartofi la cuptor în sos Carbonara. Preparatul sofisticat care este gata într-un timp scurt